31 Μαρ 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Την επίσημη κάθοδό του στις εκλογές του Μαϊου για τον Δήμο Μυκόνου ανακοίνωσε στον προσωπικό του ιστότοπο ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. Μετά από αρκετούς μήνες κυοφορίας η "Πρωτοβουλία Δράσης" Μαζί για τη Μύκονο, είναι.........
γεγονός.

Με μία λιτή αλλά ουσιαστική ανακοίνωση που αναφέρεται τόσο στο μοντέλο διοίκησης, όσο και στις αρχές της Παράταξής του ο υποψήφιος Δήμαρχος μιλά για "ξεκάθαρη στάση" και "στόχο την ενεργοποίηση, την συμμετοχή και την συλλογικότητα της κοινωνίας για να συνεχίσει η Μύκονος να πρωταγωνιστεί και στη νέα εποχή. Ο κ. Κουκάς με τους συνεργάτες του διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο και το δικαίωμα σε μια νέα αρχή για τη Μύκονο, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρρυξή της παράταξής τους.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει. Η Μύκονος, ο τόπος μας, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς παγκόσμιους προορισμούς οφείλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και στη νέα εποχή.
Σε αυτή ακριβώς την εποχή των μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων, όπου το κράτος είτε επειδή δεν μπορεί (λόγω οικονομικής συγκυρίας), είτε επειδή δεν θέλει (λόγω πολιτικών επιλογών), η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά ο Δήμος καλείται να παίξει έναν πολυεπίπεδο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Συγκεκριμένα:
·να προκαλέσει τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων και πολιτικών από το κεντρικό κράτος που θα στηρίξουν το Δήμο και τους πολίτες του.
·να διεκδικήσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους από την κεντρική διοίκηση και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης.
·να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή ώστε αυτό να γίνει το κεντρικό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους εμάς που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα ότι παρά τις προσπάθειες των τελευταίων δημοτικών αρχών και τις φιλότιμες ενέργειες των δημοτικών υπαλλήλων, ο Δήμος Μυκόνου έχει πολλά ακόμα που πρέπει να κάνει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Και όλα αυτά μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και βεντέτες, αλλά και  πολτικών χειρισμών των παρελθόντων ετών που έχουν προκαλέσει σημαντικό ρήγμα στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και Μυκονιάτικης κοινωνίας.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα μια είναι η ορθή επιλογή:

Η ενεργοποίηση, η συμμετοχή, η συλλογική ΔΡΑΣΗ.

Η δική μας στάση είναι ξεκάθαρη.
Επιλέγουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας
Επιλέγουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Επιλέγουμε το δικαίωμα σε μία νέα αρχή.

Αναλαμβάνουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να συγκροτήσουμε ένα συνδυασμό ελπίδας και προοπτικής για ένα νέο Δήμο.

Αναλαμβάνουμε μία ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ.

Χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά.
Μακριά από στερεότυπα και ιδεοληψίες.
Υπεράνω κομμάτων και εξαρτήσεων.

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον που μας ενώνει.
Με ξεκάθαρο λόγο και αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο αρχών.

Οι βασικές αρχές που η αποδοχή τους αποτελεί και τη βασικότερη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: το σύνολο της πολιτικής μας δράσης τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και λειτουργίας του δήμου θα χαρακτηρίζεται από ανοικτές διαδικασίες. Οι βασικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής (ειδικά αυτές που αφορούν την οικονομική διαχείριση) θα είναι άμεσα στη γνώση και στην κρίση των δημοτών  με τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και την καθιέρωση τακτικών ενημερώσεων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: βασικό κριτήριο συμμετοχής και συλλειτουργίας αποτελεί η αξιότητα και η συμφωνία στις βασικές αρχές και προτάσεις του συνδυασμού. Καμία απολύτως εξάρτηση από τα κόμματα, κανένας απολύτως επηρεασμός από τις διαχωριστικές γραμμες του παρελθόντος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: η διαμόρφωση του προγράμματος δράσης και η αποτελεσματική εφαρμογή του, προϋποθέτει την ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των πολιτών. Η εποχή των «καταλληλότερων» που τα ξέρουν όλα και ζητάνε «για τα μάτια», τη γνώμη των πολιτών μόνο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές έχει παρέλθει. Ο δήμος για να λειτουργήσει αποτελεσματικά πρέπει να στηριχθεί στη συνεχή συμμετοχή των πολιτών σε όργανα και επιτροπές. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται εφ’ άπαξ αλλά να συνδιαμορφώνονται και να προσαρμόζονται με στόχο το κοινό όφελος. Δεν θα ανοίξουμε μόνο την πόρτα του δήμου στους πολίτες, αλλά θα προκαλέσουμε τη συμμετοχή τους.

ΙΣΟΤΗΤΑ: Όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως αυτοδιοικητικών και πολιτικών επιλογών, επαγγέλματος και τόπου καταγωγής αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και συνέπεια από τη δημοτική αρχή. Ο κάθε κάτοικος του νησιού θα γνωρίζει ότι έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο και αυτός με τη σειρά του θα λειτουργεί με βάση  την ισονομία και τη δικαιοσύνη απέναντι σε όλους.

Οι βασικοί άξονες πολιτικής που θα επικεντρώσουμε τις παρεμβάσεις μας είναι τέσσερις:

·Αναδιοργάνωση εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου. Ταυτόχρονη αναβάθμιση νευραλγικών υπηρεσιών όπως είναι η Τεχνική & Οικονομική υπηρεσία και ο τομέας καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων.

·Ενίσχυση της εξωστρέφειας με έμφαση στην αποτελεσματική προβολή και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Επαναφορά της Δήλου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και σύνδεση της με την τουριστική ταυτότητα της Μυκόνου. Ανεύρεση εναλλακτικών χρηματοδοτικών πόρων καθώς και στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών ομάδων (αγρότες, αλιείς κτλ)

·Στοχευμένη κοινωνική πολιτική με βάση τις πραγματικές ανάγκες ευπαθών ομάδων. Προώθηση και ενεργή υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων του νησιού.

·Έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, βελτίωση της καθημερινότητας και ειδικότερα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.
 
Όλους τους συνεργάτες του συνδυασμού ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δράσης μας ενώνει η κοινή αγωνία και προσπάθεια για την υιοθέτηση του διαλόγου σε κάθε μορφή συνδιαλλαγής μας με τους Μυκονιάτες. Εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε οι εκφραστές μιας δυναμικής διαλόγου που θα μας συνοδεύει σε κάθε μας δράση. Πρώτα θα ακούμε τους πολίτες, θα σκύβουμε με κατανόηση σε καθετί που τους απασχολεί ενώ στη διαμόρφωση των τελικών μας αποφάσεων θα προσκαλούμε τον πολίτη να είναι παρών.

Πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε μπροστά.

Πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ξεκινά.

Με σχέδιο, αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη.
Η Μύκονος χρειάζεται όλους τους ανθρώπους της

Η Μύκονος απαιτεί μία νέα αρχή.

Η Μύκονος δεν μπορεί να περιμένει.
  
Για την Πρωτοβουλία δράσης
 Μετά τιμής
 Κωνσταντίνος Π. Κουκάς
 Υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Κωνσταντίνος Κουκάς γεννήθηκε το 1982 από γονείς Μυκονιάτες, τον Παναγιώτη Κουκά από την Άνω Μερά και την Αγγελική Κουσαθανά από τον Γλάστρο.

Έχει δύο πτυχία (Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης & Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών από το ίδιο πανεπιστήμιο). Έχει ένα μεταπτυχιακό στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» από την Νομική Σχολή Αθηνών και είναι τελειόφοιτος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Ιταλικά).

Εργάζεται ως δικηγόρος επί 6 χρόνια και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. Τόσο η πρακτική του -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και οι συμβουλευτικές του υπηρεσίες επί 3 χρόνια σε δύο υπουργεία (Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης) του επέτρεψαν να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Εκλέχτηκε από τους συμπολίτες του πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στις Κυκλάδες το 2010. Τα τρία αυτά χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τη διοικητική αναδιοργάνωση της περιφέρειας (μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη του Οργανισμού) και με την τουριστική προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού). Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...