30 Μαρ 2014

5 Ανοιξιάτικα, αναζωογονητικά μυστικά για την επιδερμίδα!!

Η Άνοιξη έρχεται και εσύ πρέπει να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου κατάλληλα για αυτή τη μετάβαση! Προετοίμασε το δερματάκι σου κατάλληλα για την πιο ρομαντική εποχή του χρόνου και λάμψε σαν απόλυτη κουκλάρα!.....

1. Μια απολέπιση δεν φέρνει την Άνοιξη:
Πολλές όμως την φέρνουν! Το να είναι το δερματάκι σου καθαρό και απαλλαγμένο από στίγματα, ερεθισμούς και σπυράκια πρέπει να είναι το βασικό σου μέλημα όχι μόνο όταν μπαίνει η Άνοιξη αλλά κάθε εποχή αφού για να έχεις λαμπερό δέρμα πρέπει να βάλεις την απολέπιση σου στην πρώτη γραμμή της ρουτίνας της ομορφιάς σου.

Στο εμπόριο θα βρεις πολλά σκραμπ που αναλαμβάνουν να διώξουν τα νεκρά κύτταρα και καλά θα κάνεις να επιλέξεις ένα απαλό καθαριστικό σε μορφή μους. Το καλό του σκραμπ είναι ότι αυξάνει την αντίσταση του δέρματος στις αλλαγές του καιρού και κάνει το δέρμα σου να δείχνει απαλό και λαμπερό!

Το καλύτερο όμως που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις μόνη σου το καλύτερο πίλιγνκ με φυσικά καλλυντικά με τι συνταγές της Δήμητρας Γουλά.
2. Για το αναζωογονητικό πίλινγκ προσώπου για «λάμψη» στη στιγμή, θα χρειαστείς:
  • 2 κουταλάκια αμυγδαλέλαιο,
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και
  • 7 σταγόνες χυμό λεμονιού
Πώς θα το κάνεις:
Ανακάτεψε τα υλικά και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο για 3΄ αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξέπλυνε και είσαι έτοιμη!

3. Για το ενυδατικό πίλινγκ σώματος για δέρμα βελούδινο, θα χρειαστείς:
  • 200 ml αμυγδαλέλαιο,
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι χοντρό
Πώς θα το κάνεις:
Κάνε ελαφρύ μασάζ με το μείγμα από τα πόδια μέχρι το λαιμό, πριν από το βραδινό ντους. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, ενυδατώνοντας την επιδερμίδα ενώ την αφήνει πιο λαμπερή από ποτέ!
4. Η ενυδάτωση είναι το παν:
Όταν δεν περιποιείσαι το δερματάκι σου και ξεχνάς να του απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα, τότε το αποτέλεσμα που αντικρίζεις στον καθρέφτη είναι το θαμπό, άτονο δερματάκι σου να σε κοιτάζει με απελπισία!

Τι μπορείς να κάνεις; 
Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου να βρεις την κρέμα εκείνη που σου ταιριάζει δηλαδή να βρεις αν έχεις ξηρή ή λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να βρεις το κατάλληλο προϊόν.

Εδώ μην ξεχνάς πώς μαζί με την Άνοιξη έρχεται και η αντηλιακή προστασία που είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν παράλληλα.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσεις να απλώνεις και την αντηλιακή σου προστασία το πρωί για να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ηλίου!

Προτίμησε μια κρέμα με 15 αντηλιακό δείκτη περίπου ενώ αν διαλέξεις και ένα μεικ απ με αντιηλιακό δείκτη θα έχεις 2 σε 1!

Μην ξεχνάς πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού για να ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου!
5. Προσοχή στα "δύσκολα" σημεία:
Οι αγκώνες, τα γόνατα είναι τα "σκληρά" σημεία του κορμιού σου που θέλουν προσοχή τώρα που τα χειμερινά ρούχα φεύγουν και έρχονται τα πιο ανάλαφρα που σε προκαλούν να δείξεις όλα τα μέρη του κορμιού σου!

Εκτός από την ενυδατική σου κρέμα, η βαζελίνη κάνει πολύ καλή δουλειά αφού "μαλακώνει "τα πιο απαιτητικά σημεία του κορμιού σου!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...