27 Μαρ 2014

Εξετάζεται επιμήκυνση του διδακτικού έτους κατά 50 ώρες

Εως και την Τρίτη του Πάσχα θα κάνουν διακοπές οι μαθητές των σχολείων που μετείχαν σε καταλήψεις για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει.......
την έναρξη του σχολικού έτους μία εβδομάδα νωρίτερα, από τις 4 Σεπτεμβρίου αντί της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση, αναμένεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα προβλέπει ότι τα σχολεία που έχασαν έως τρεις ημέρες μαθήματος λόγω καταλήψεων θα τις καλύψουν «κόβοντας» αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα διακοπών του Πάσχα. 

Σε περίπτωση που οι ημέρες καταλήψεων ήταν πάνω από τρεις, «το έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα θα παραταθεί για όσες ημέρες διήρκεσε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών», λέει η υπουργική απόφαση.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας μελετά την επιμήκυνση του διδακτικού έτους κατά περίπου 50 ώρες. Σύμφωνα με το σχέδιό του, το σχολικό έτος θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, θα καταργηθεί η αργία του Αγίου Ιωάννη, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών θα γίνεται κανονικό μάθημα μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών, οι γενικοί περίπατοι θα μειωθούν από πέντε σε τρεις, ενώ οι περίπατοι για εκπαιδευτικούς λόγους θα αυξηθούν κατά δύο.
Πηγή : kathimerini.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...