27 Μαρ 2014

Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων(Μυκόνου) με το Ηπειρωτικό Σύστημα

Σε ανάθεση τμημάτων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων (Μυκόνου) με το Ηπειρωτικό Σύστημα προχώρησε σήμερα το ΔΣ του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).......

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:
- Η ανάθεση του υποέργου που αφορά στις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου - Σύρου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο, στη μειοδότρια εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ».

-Η ανάθεση του υποέργου που αφορά στο συγκρότημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος «SVC» στην Σύρο, στη μειοδότρια εταιρεία «Σύμπραξη Εταιρειών ΑΒΒ ΑΕ - ΑΒΒ ΑΒ».

Η υπογραφή των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Εκκρεμούν οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Λαυρίου - Σύρου καθώς και για την εγκατάσταση των απαιτούμενων υποσταθμών, τα αποτελέσματα των οποίων -σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ- θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους παροχής ενέργειας στα νησιά (τα οποία ηλεκτροδοτούνται σήμερα από τοπικές μονάδες παραγωγής με πετρέλαιο ή μαζούτ, υψηλού κόστους και με περιβαλλοντικές επιπτώσεις), βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού και δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοποίησης του δυναμικού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά.
Πηγή : defencenet.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...