10 Μαρ 2014

“Εμείς εξαφανίσαμε το αεροπλάνο σας”! - Το e-mail που έσπειρε τον πανικό στη Μαλαισία - Άγριο κράξιμο από Κίνα: Ανεπαρκείς οι έρευνες σας!

- Το μήνυμα της Ταξιαρχίας Κινέζων Μαρτύρων στάλθηκε σε δημοσιογράφους στην Κίνα
- Η οργάνωση κάνει λόγο για αντίποινα
- Αξιωματούχοι στη Μαλαισία πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα
- Ο αποστολέας είναι αδύνατο να εντοπιστεί, όπως επισημαίνουν οι αρχές........

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαλαισία, μετά το e-mail που έστειλε η Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων αναλαμβάνοντας την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες.

Η οργάνωση έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε Κινέζους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι: "Σκοτώσατε ένας της φυλής, θα σκοτώσουμε 100 δικούς σας ως αντίποινα".

Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μαλαισία εμφανίζονται καχύποπτοι και θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για φάρσα, με σκοπό να ενισχύσει τις εθνοτικές εντάσεις μεταξύ Ουιγούρων και των Κινέζων Χαν.

Στο e-mail δεν γίνεται πουθενά λόγος για το τι απέγινε το αεροπλάνο και σύμφωνα με τις αρχές στάλθηκε από μια ανώνυμη υπηρεσία Hushmail, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Οι αρχές της Μαλαισίας υποστηρίζουν ότι τα -μέχρι τώρα- στοιχεία δεν δείχνουν ότι πρόκειται για επιθέση και πιο πιθανό είναι το αεροσκάφος να έχει συντριβεί, λόγω τεχνικών προβλημάτων ή λάθος του πιλότου.

Πιέσεις από την Κίνα
Την ίδια ώρα, η Κίνα ασκεί πιέσεις στη Μαλαίσια να εντείνει τις έρευνές της για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Κιν Γκανγκ: "Είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να προσπαθήσει περισσότερο και να αρχίσει το συντομότερο δυνατό μια έρευνα, ώστε να μας δώσει έγκυρες πληροφορίες".
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...