11 Μαρ 2014

Μαθήματα αλληλεγγύης από τους καθηγητές του νησιού στο ΓΕΛ Μυκόνου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Η κυβέρνηση, υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας, εφαρμόζει πολιτική υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης έως και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Στα πλαίσια αυτά έχει καταργήσει κατά τα τελευταία έτη το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και........
της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, έναν αντισταθμιστικό εκπαιδευτικό θεσμό, που είχε ως σκοπό την ενίσχυση όσων μαθητών το είχαν ανάγκη και ήταν πολύτιμος για τους μαθητές που προέρχονται από ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Εξαιτίας της ανυπαρξίας προγραμμάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας κατά την έναρξη της σχολικού έτους αποφασίσαμε, οι καθηγητές στο νησί μας, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας- να παρέχουμε ενισχυτική διδασκαλία σε όσα από τα μαθήματα και των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου μπορούμε. 

Με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε στηρίζουμε και θα στηρίξουμε τους μαθητές μας στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για την πρόσβασή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Με αυτήν την κίνηση δεν έχουμε σκοπό να υποκαταστήσουμε τον θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης ούτε να απαλλάξουμε το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας από τις “βαριές” και ουσιαστικές ευθύνες που το βαραίνουν, αλλά αντίθετα να αποδείξουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ζωντανή και ενεργή σε κάθε κοινωνία πολιτών, που πρεσβεύει την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα και την αντίσταση απέναντι σε μια λαίλαπα κοινωνικής και οικονομικής βαρβαρότητας σαν τη σημερινή.

Ως εκ τούτου εδώ και δύο μήνες περίπου στο ΓΕΛ Μυκόνου λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε συγκεκριμένα μαθήματα και των τριών τάξεων.

Οι αντιπρόσωποι της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στο νησί
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Κώστας Ραμπαλάκος
Ζαχαρούλα Καυκιά
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...