12 Οκτ 2013

Η φόρτιση των κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών κοστίζει ακριβά!!

Εξαιρετικά δαπανηρή αποδεικνύεται η φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, οι ταμπλέτες, κ.λπ., επισημαίνει...
σε έκθεσή του η Υπηρεσία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας τη Δευτέρα, ενώ ένα μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό χρησιμοποιούσε το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωνε το 2000 για τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών του, το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε το 2009 στο 41%!

Και μπορεί η οικονομική κρίση να έχει μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αίσθηση προκαλεί ωστόσο ότι έχει επίσης μειωθεί και η αποτελεσματική χρήση της. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι στην αγορά είναι πλέον διαθέσιμες όλο και περισσότερες συσκευές που εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας χάρη στις νέες τεχνολογίες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται να έχουν ιδιαίτερη αίσθηση της «ενεργειακής οικονομίας», καθώς κατά μέσο όρο καταναλώνουν τρεις φορές λιγότερη ενέργεια από τους Αμερικανούς. Παράλληλα, εκμεταλλεύονται κατά 50% πιο αποτελεσματικά την ενέργεια που καταναλώνουν από τους Αμερικανούς, ενώ ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά αυτά σε σχέση με τους Κινέζους ή τους πολίτες των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατικών.

Οι Έλληνες ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους πιο «σπάταλους»
Ευρωπαίους σε θέματα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...