6 Οκτ 2013

Τον Ιανουάριο ξεκινά η υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υποχρεωτική υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Σύμφωνα με... ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη στο twitter η ηλεκτρονική εφαρμογή βρίσκεται υπό υλοποίηση, τα πρώτα τεστ θα τρέξουν τον Δεκέμβριο και από Ιανουάριο πιθανότατα θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία.

Η θεσμοθέτηση της καθολικής υποχρέωσης για υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες) αναμένεται να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες διασταυρώσεις, σε ταχύτερη επιστροφή φόρων και στην κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων.

Με την αλλαγή αυτή θα διασταυρώνονται άμεσα τα έξοδα της Γ' κατηγορίας βιβλίων με τα έσοδα της Β' κατηγορίας βιβλίων με αποτέλεσμα και να εντοπίζονται άμεσα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αλλά και να γίνονται πιο γρήγορα οι επιστροφές φόρων στους δικαιούχους.

Διευκρινίζεται, σύμφωνα με το news.gr, πως η υποχρέωση υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων θα αφορά μόνο στη δήλωση των εσόδων και όχι των εξόδων, τα οποία θα δηλώνονται είτε στο έτος, είτε στο τρίμηνο είτε σε μηνιαία βάση (ανάλογα με τα είδη των τηρούμενων βιβλίων).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...