1 Δεκ 2012

Πόσο θα ζήσουμε με βάση το που μένουμε [πίνακας]


Ενας χάρτης-σοκ που αποκαλύπτει τις δραματικές διαφορές στο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο βρίσκεται αναρτημένος στο δικτυακό τόπο CIA World Factbook.
Βάσει αυτού η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι το Μονακό (89.68 χρόνια) και αυτή με το μικρότερο το Τσαντ όπου κατά μέσο όρο οι κάτοικοί της ζουν μόλις 48,69 χρόνια.....

Ουσιαστικά ο χάρτης αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες όπου είναι αναπτυγμένο το δημόσιο σύστημα υγείας έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ετσι βλέπουμε ότι σε χώρες όπως η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία το προσδόκιμο ζωής ξεπερνά τα 80 χρόνια.

Το μικροσκοπικό Μονακό, με τους πλούσιους κατοίκους του έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής: Οι άνθρωποι εκεί ζουν ατά μέσο όρο 89,68 χρόνια, πέντε χρόνια περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη γη.

Μάλιστα, ο χάρτης επιβεβαιώνει ότι η γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, το Μονακό, όπου κατά μέσο όρο οι άνθρωποι ζουν 85,74 χρόνια, οι γυναίκες ζουν οκτώ χρόνια παραπάνω (93,77)!

H Eλλάδα βρίσκεται στης 31η θέση ζωή και το προσδόκιμο ζωής φθάνει τα 80.08 χρόνια.
Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...