22 Δεκ 2012

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα-Καρούζου και το πλυντήριο των 10 δισ. ευρώ

Ποια είναι η κουμπάρα του Μεϊμαράκη, της οποίας ο πρώην σύζυγος, επιχειρηματίας, Ιωάννης Καρούζος, βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα;
Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είναι πρόσωπο-κλειδί στο «Καρούζος Gate» στο σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος....

Είναι πρώην σύζυγος του κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Γλυφάδα, μια γυναίκα με πολλά «πρόσωπα» όπως διαφαίνεται από την πορεία της που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.

«Nα προσέχει η Ρεβέκκα τον εαυτό της και τα παιδιά» είπε ο συλληφθείς επιχειρηματίας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στη σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Ο επιχειρηματίας, σε ερώτηση αν έχει κάποιο παράπονο, απάντησε ότι «δεν υπάρχει παράπονο, μόνο αγάπη».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού στα πλαίσια ενός «πλυντηρίου» που καθάρισε πάνω από 10 δισ. ευρώ γινόταν μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τη Ρεβέκκα Σκαφτούρου-Καρούζου, και τους δύο οδηγούς της εταιρείας Καρούζου, όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr.

Πλούσια δραστηριότητα

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αποφοίτησε ως αριστούχος από το Αμερικάνικο Κολέγιο (Pierce College) και σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ως μηχανολόγος της προσφέρθηκε μια θέση στην ομάδα νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κοινή δημιουργία του πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter. Οι γονείς της διαθέτουν μια μικρή επιχείρηση εισαγωγών.

Με τον μετέπειτα σύζυγό της Ιωάννη Καρούζο γνωρίστηκαν στο κατάστημα της Ρεβέκκας στη Γλυφάδα και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες η επιχείρηση οικογενειακού χαρακτήρα δίνει τη θέση της σε νέα λειτουργική δομή πολυεθνικών αλυσίδων Chic casual restaurant με τη δημιουργία διάσημων ονομάτων όπως Jackson Hall Filothei, New York New York Glyfada, Avenue, Baseball Applebee's, κλπ.

Γρήγορα η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αφουγκράστηκε την τάση της αγοράς για πραγματικό επαγγελματισμό στο πεδίο του Real Estate Research & Development και το 1997 τίθεται επικεφαλής του τμήματος Marketing Research & Development στην τότε νέα, μικρή αλλά και πολλά υποσχόμενη Karouzos Construction.

Πολλές εταιρείες

Ο όμιλος απαρτίζεται από σειρά εταιρειών, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει ο επιχειρηματίας και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα:

Karouzos Construction Α.Ε.

Karouzos Development

Karouzos Investment

Karouzos Kalamakiou

Karouzos Kampraki Orfeos

Karouzos Marathonos

karouzos Plakedias και

Karouzos Properties

Δυναμικά αρχίζει να κινεί τα νήματα στα νότια προάστια αλλά και γενικότερα βάζοντας νέα στάνταρς στο επαγγελματικό ακίνητο. Ο γάμος της με τον Ιωάννη Καρούζο της χαρίζει 2 υπέροχα παιδιά.

Τρελές αγορές στην Κρήτη

Το ζευγάρι δραστηριοποιείται και στην Κρήτη. Από δημοσιεύματα που έχουν ήδη γίνει στον τύπο της Κρήτης μαθαίνουμε τα εξής :

«Προχθεσινή αγορά των 25 στρεμμάτων από το δήμο Αλικαρνασού (μαζί με τα 42 στρέμματα που είχε τώρα είναι 67 στην ίδια έκταση!) δεν είναι ούτε η μεγαλύτερη ούτε και η τελευταία για την εταιρεία που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην τοπική αγορά: ήδη συμφώνησε με τον επιχειρηματία Γιάννη Σμπώκο για την αγορά της πρώην ΕΒΓΗ στα παλιά ταμπακαριά έναντι 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, πήρε τεράστια έκταση στον Καρτερό, οικόπεδα στον Μασταμπά, στο Γάζι , ακόμη και στην Αχλάδα! Συν τις μεγάλες εκτάσεις στα Δύο Αοράκια και στην Αμμουδάρα-που θα γίνουν τα εμπορικά κέντρα-και ο κ. Καρούζος έχει γίνει ο βασικός κάτοχος των φιλέτων του Ηρακλείου.

Αγόραζαν τα πάντα

Το νέο μεγάλο «ντιλ» που έγινε στην Αλικαρνασσό με την εταιρεία Καρούζου να αγοράζει επιπλέον 25 στρέμματα έχει προκαλέσει σοκ στην αγορά της Κρήτης! Η αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου έναντι ενός τιμήματος(7,7 εκατομμύρια ευρώ) που ξεπερνάει κατά πολύ τις τιμές της περιοχής έχει κάνει άνω κάτω τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο που δεν ξέρει που το πάει η εταιρεία «Karouzos Constructions» αφού το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει όλα τα φιλέτα στις παρυφές του Ηρακλείου και όχι μόνο επενδύοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ!

«Πρόκειται για φαινόμενο που δεν εξηγείται μόνο με επιχειρηματικούς όρους» λένε μεσίτες και επιχειρηματίες που ξέρουν καλά τι γίνεται στην αγορά και πόσο πάνε οι τιμές. Η εταιρεία του κ.Γιάννη Καρούζου μαζεύει ό,τι υπάρχει σε ακίνητο γύρω από το Ηράκλειο και ταυτόχρονα επενδύει ακόμη και σε οικισμούς όπως στην Αχλάδα όπου έχει πάρει μια σειρά από κατοικίες.

Η πρόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας να αναγείρει δύο εμπορικά κέντρα στα Δύο Αοράκια και στην Αμμουδάρα είχε θορυβήσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης που έχει ξεσηκωθεί ανησυχώντας για το μέλλον της τοπικής αγοράς. Τώρα όμως τα πράγματα εμφανίζονται ακόμη χειρότερα. Η συγκεκριμένη εταιρεία επενδύει χωρίς να λογαριάσει κόστος και...προβλήματα σε ό,τι πωλείται! Σύμφωνα με πληροφορίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει αγοράσει:

50 στρέμματα στα Δύο Αοράκια όπου θα γίνει το εμπορικό κέντρο

70 στρέμματα στην Αμμουδάρα δίπλα στο Καρφούρ για να γίνει επίσης εμπορικό κέντρο

25 στρέμματα από το δήμο Αλικαρνασσού προχθές στο διαγωνισμό

42 στρέμματα στην ίδια περιοχή από ιδιώτες και το οικόπεδο συνολικά 67 στρεμμάτων είναι πλέον ενιαίο!

300 περίπου στρέμματα στον Καρτερό δίπλα στα παλιά στρατόπεδα. Μια έκταση που αγοράστηκε πολύ ακριβά αν και λέγεται ότι έχει δασικά προβλήματα.

σπίτια στην Αχλάδα

οικόπεδο στην παραλιακή

οικόπεδο 1600 στρέμματα στον Μασταμπά

έκταση στο Γάζι

Υψηλές τιμές στα ακίνητα

Επίσης ένα πολύ μεγάλο «ντιλ» της εταιρείας έγινε πρόσφατα και σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Σμπώκο ο οποίος πούλησε το οικόπεδο της πρώην ΕΒΓΗ στον παραλιακό δρόμο έναντι του ποσού των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εντυπωσιακό σε αυτή την επενδυτική ρελάνς του κ. Καρούζου είναι οι υψηλές τιμές με τις οποίες αγοράζει. Αυτό τουλάχιστον λένε μεσίτες και επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην αγορά του οικοπέδου προχθές ο κ. Καρούζος έδωσε ως προσφορά 7,7 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που άλλες εταιρείες κολοσσοί (όπως η ΜΕΤΡΟ, η ΔΟΜΙΚΗ η DIA κ.α) θεωρούσαν...υπερβολική ακόμη και την τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ!»

Πράγματι, κατά πληροφορίες του Capital.gr, ο Καρούζος είχε προσυμφωνήσει με την οικογένεια Σμπώκου για την αγοραπωλησία ακινήτου, αλλά το deal ποτέ δεν προχώρησε.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία λιανικής Karouzos 4 Kappa δεν έχει καμία μετοχική, εταιρική ή επιχειρηματική σχέση με την Karouzos Construction. Ωστόσο, ο Ιωάννης με τον Αντώνη Καρούζο, τον επικεφαλής της αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης είναι αδέρφια.

Φούσκα ακινήτων
Οπως διαβάζουμε στο Euro2day, στα τέλη του 2010, η αγορά του real estate «ξεφουσκώνει» γρήγορα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ο όμιλος Ιωάννη Καρούζου, που είχε κτισθεί τα προηγούμενα χρόνια, με βασικό άξονα την Karouzos Construction δοκιμάζεται.

Οι πιστώτριες τράπεζες, τόσο της Construction, όσο και των υπολοίπων προσωπικών εταιρειών του Ιωάννη Καρούζου και της συζύγου του, επιδιώκουν ταχεία αναδιοργάνωση, προκειμένου να περισώσουν τις απαιτήσεις τους, ενώ κάποιες τράπεζες με μικρή έκθεση δανεισμού δεν διστάζουν να προβούν σε επιθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλισθούν έναντι του πιθανού κινδύνου κατάρρευσης.

Μέσα στο παραπάνω δυσοίωνο σκηνικό βγαίνουν τα «μαχαίρια», μεταξύ του Ιωάννη Καρούζου και της τότε συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα.

Ο Ιωάννης Καρούζος με επιστολή τους προς όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες, την οποία, όπως λέει, έχει στην διάθεσή του το Euro2day, όχι μόνο καταγγέλλει σχέδιο οικονομικής του εξόντωσης, αλλά και εγχείρημα δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι, ώστε να προκύψει «κρυφό χρήμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μαρτυρία Ζωγραφάκη
Ο κατασκευαστής Γιώργος Ζωγραφάκης, ο «εξαπατηθείς» συνέταιρος του Ιωάννη Καρούζου περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την Ρεββέκα Σκαφτούρα. Στην εξώδικη επιστολή που έστειλε στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προκειμένου να καταγγείλει ότι τον εξαπάτησαν δίνει τις εξής γλαφυρές λεπτομέρειες για το ζευγάρι :

«Πριν από δεκαοχτώ χρόνια περίπου γνωρίστηκαν δύο απατεώνες, ένας άντρας και μια γυναίκα. Επειδή το DNA τους προδιέγραφε να μεγαλουργήσουν σαν απατεώνες αμέσως μετά την γνωριμία τους έγιναν ζευγάρι, αρχικά παράνομο, μεταγενέστερα νόμιμο και αυτό το ζεύγος είναι το ζεύγος Καρούζου (Ιωάννης Καρούζος και Ρεββέκα Σκαφτούρα).

Αμέσως μετά την γνωριμία τους ίδρυσαν πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία γινόντουσαν κάθε λογής όργια. Δεν θα σας αναφέρω τα όργια που διέπρατταν σαν άνθρωποι της νύχτας γιατί αφορούν μόνο την Ελληνική Αστυνομία. Θα σας αναφέρω μόνο τα οικονομικά εγκλήματα (που έχουν και πολιτικές προεκτάσεις) που διέπραττε το ζεύγος Καρούζου σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα τα οποία είχε δημιουργήσει»...

Κουμπάρος ο Μεϊμαράκης
Ενα από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους βάπτισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ανέμειξε στο Καρούζος-gate ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός. Οπως έγινε γνωστό η σύζυγος του κ. Μεϊμαράκη Ιωάννα Κολοκοτά συνδέετο με φιλική σχέση με την Ρεββέκα Σκαφτούρα και ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε να είναι κουμπάρος μαζί με τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη, ο οποίος έχει αναλάβει κορυφαίες υποθέσεις διαφθοράς ενώ στο παρελθόν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τον είχε κατηγορήσει για «παρασκηνιακές επαφές και διασυνδέσεις με τη ΝΔ».

Πηγή : planet-greece
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...