27 Δεκ 2012

Μαθήματα υπολογιστών για ανέργους, με αμοιβή 300 ευρώ

Μαθήματα υπολογιστών για ανέργους με αμοιβή 300 ευρώ προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Προβλέπει επιδοτούμενη κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας η οποία θα οδηγήσει σε πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς.

Το πρόγραμμα ονομάζεται παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκμάθησης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σε ανέργους. Είναι το πρώτο σκέλος ανάλογου προγράμματος που «τρέχει» για όσους είναι ήδη τεχνολογικά...
ενήμεροι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες:
• Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων

• Επεξεργασία κειμένου

• Υπολογιστικά φύλλα

• Χρήση διαδικτύου

• Δημιουργία βάσεων δεδομένων και παρουσιάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις-επιμελητήρια δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και α) να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο β) να βεβαιώνουν την ανεργία τους με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86.

Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν: νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (όπως άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).

Τι χρηματοδοτείται
Οι άνεργοι, με ή χωρίς δικαίωμα τακτικού επιδόματος, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 2 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης ή 3 ευρώ μικτά εάν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού. Το επίδομα καταβάλλεται μετά από την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, εκ των οποίων 70 ώρες ασύγχρονη τηλεκατάρτιση και 30 ώρες διδασκαλία σεμιναριακού τύπου, η οποία πραγματοποιείται σε 5 εκπαιδευτικές συναντήσεις των 6 ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
• στις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης και τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

• στα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και παρατίθενται στη σελίδα www.eye-ekt.gr.
Δ. Καδδά

Πηγή : capital.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom




Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...