29 Δεκ 2012

Εφάπαξ: Από τη Δευτέρα θα ενημερώνονται οι δικαιούχοι

Από τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να ενημερωθούν οι δικαιούχοι από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, για την καταβολή του εφάπαξ και για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Νίκος Καλάκος......
Επισήμανε ότι το Ταμείο ενισχύεται με προσωπικό από τις μετατάξεις, γνωστοποιώντας ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησε και μέχρι τη Δευτέρα θα δοθεί σε 1.100 δικαιούχους και εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί 31.400 συνταξιούχοι. Για τον σκοπό αυτό διοχετεύτηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα του χορηγηθούν 1,2 δισ., ποσό που προέρχεται από τη δόση του δανείου.

Ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ θα λάβουν κατά σειρά προτεραιότητας οι 62.000 δικαιούχοι των Ταμείων του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΙΚΑ, ανάλογα με την ημερομηνία αίτησης της συνταξιοδότησης.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν, έχει ήδη ξεκινήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης.

Συνολικά εκκρεμούν 62.000 αιτήσεις από τις οποίες 40.228 είναι ληξιπρόθεσμες. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι έως το τέλος του 2013 να έχουν καταβληθεί 37.000 εφάπαξ.

Τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι μετά την εκταμίευση της δόσης και την ενίσχυση του προσωπικού του Ταμείου, από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορούν να καταβάλλονται τα εφάπαξ σε 3.500 δικαιούχους κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 43 υπάλληλοι του Ταμείου θα εργάζονται και εκτός του κανονικού ωραρίου τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, ενώ θα αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό και 25 υπάλληλοι των πρώην οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που έχουν καταργηθεί.

Πηγή : 24h.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...