31 Δεκ 2012

Μαίνεται ο πόλεμος στον ΕΟΤ-Η πλευρά Καραχάλιου επιρρίπτει ευθύνες στην Κεφαλογιάννη


Μαίνεται ο πόλεμος στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού με συνεχή αλληκαρφώματα μεταξύ νυν και πρώην στελεχών, μετά το σκάνδαλο στον ΕΟΤ που είδε το φως της δημοσιότητας. Κατά πληροφορίες ο τέως γενικός γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος, θα επιχειρήσει να μεταφέρει τις ευθύνες της δράσης του πρώην ειδικού συμβούλου του στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογίαννη.......

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το tovima.gr, ο κ. Καραχάλιος, ο οποίος θα προσέλθει αυτοβούλως την Πέμπτη στον ανακριτή, αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος πρώην ειδικός σύμβουλος Κώστας Βασιλάκος υπήρξε εμμέσως πλην σαφώς επιλογή της κυρίας Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα παρουσιάσει στον ανακριτή ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα υποστηρίξει ότι αναδεικνύει ενδοϋπηρεσιακές συνεννοήσεις του προφυλακισμένου με την νυν υπουργό Τουρισμού.

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος είχε αποκτήσει επαφή και είχε υποβοηθήσει την προεκλογική καμπάνια της κυρίας Κεφαλογιάννη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εργαζόταν ακόμη στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην σύμβουλός του, προσελήφθη από τον ΕΟΤ ύστερα από συνέντευξη και έλεγχο από τρεις συνεργάτες της κυρίας Κεφαλογιάννη, ενώ θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος Κώστας Βασιλάκος διατηρούσε και προσωπική γνωριμία με συνεργάτιδα της κυρίας Κεφαλογιάννη και είχε καθημερινές συνεννοήσεις μαζί της.

Επίσης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο τέως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θα παρουσιάσει στον ανακριτή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την παράδοση των μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ στον προφυλακισμένο πρώην ειδικό γραμματέα. Την εντολή, θα υποστηρίξει, την έδωσε -λόγω απειρίας- ένας οικονομικός διευθυντής του ΕΟΤ, χωρίς καμιά άλλη άνωθεν εντολή.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ότι «είχε δώσει εντολή στον κ. Βασιλάκο -λόγω της σχετικής επιμονής του- να μην ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο λογιστήριο», ενώ, ταυτόχρονα θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην ειδικός γραμματέας είχε αυτονομηθεί τον τελευταίο μήνα και προχωρούσε σε ανεξέλεγκτες ενέργειες.

Σύμφωνα με το tovima.gr βάσει νεωτέρων στοιχείων προκύπτει και νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού.

Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...