31 Δεκ 2012

Θεία Λειτουργία για την Νεότητα της Μυκόνου


Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα και Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’, η Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού, έχει καθιερωθεί η Θ. Λειτουργία να είναι αφιερωμένη στην εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεότητα της νήσου Μυκόνου........
Έτσι και φέτος την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 δεκάδες νέοι προσήλθαν στον πάνσεπτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς της Αγγελοχτισμένης.
Ο Αιδεσιμολ. Πρωθιερεύς του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός στον λόγο του, μετέφερε τις Πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δωροθέου Β’, και ευχαρίστησε τους νέους για την συγκινητική προσέλευσή τους, ευχήθηκε υγεία και φώτιση για το νέο χρόνο και τόνισε χαρακτηριστικά: «… οι χαρές και οι λύπες μας, το δάκρυ και το γέλιο μας, οι φόβοι και οι ανησυχίες μας πέρασαν και χάθηκαν μαζί με το πέρασμα του χρόνου, που κουρασμένος και αδύναμος πια, την πορεία του πάνω στη γη τελείωσε…» και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: « Παιδιά μου, ένας νέος χρόνος ανατέλλει, οπλίστε την ψυχή σας με πίστη, με ελπίδα, με δύναμη και θάρρος και να θυμάστε πάντα τα λόγια του ποιητή, «Το χέρι Σου Χριστέ μου να κρατώ και δίνομαι να περπατώ στα πέρατα του κόσμου…»!
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, τους προσέφερε ως ευλογία, το επιτραπέζιο ημερολόγιο που εξέδωσε η ενορία και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Θαλασσοπούλια.
Συντάχθηκε απο τον/την Γεν. Διευθ. Κατηχητικών Σχολείων, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό
fb:Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου
Πηγή : imsyrou.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...