27 Δεκ 2012

Μείνε νέα, λέγοντας όχι σε 5 κακές συνήθειες

Κάνε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, που θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον. Δεν υπερβάλλουμε. Νομίζεις πως τυχαία όλες οι σταρ του Χόλιγουντ έκοψαν το κάπνισμα και το μαύρισμα δεν είναι πια μόδα;.......
Ο ήλιος
Είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που γερνά η επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που είσαι εκτεθειμένη στις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Επίσης κάνε συνήθεια τα ρούχα και το καπέλο με αντηλιακά φίλτρα. Το καπέλο ή ένα χαλαρό φουλάρι στα μαλλιά δεν θα σου δώσει μόνο στυλ θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τη ξηρότητα, τον αποχρωματισμό και τη πρόωρη γήρανση της τρίχας.

Το κάπνισμα
Το έντονο κάπνισμα ή το κάπνισμα που ξεκινά σε νεαρές ηλικίες μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό σου με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να χάνει την νεανική της όψη. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό για να περιορίσεις τις επιπτώσεις του.

Το αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση στο σώμα και σου στερεί την απορρόφηση βιταμινών οι οποίες είναι απαραίτητες για να διατηρούν την επιδερμίδα σου υγιή και λαμπερή. Προσπάθησε όταν πίνεις κάποιο αλκοολούχο ποτό να το συνοδεύεις με παγάκια ή να πίνεις αμέσως μετά ένα ποτήρι νερό. Θα σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς και θα ισορροπήσει τις επιπτώσεις του αλκοόλ.

Ακατάλληλη διατροφή
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει καθιερώσει κάποια φαγητά τα οποία με την κατανάλωσή τους αυξάνουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση την πρόωρη γήρανση. Αυτά τα φαγητά περιέχουν υψηλή ποσότητα από λιπαρά και κορεσμένα έλαια. Προστάτεψε την επιδερμίδα σου καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, C και E. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά για να διατηρείς την επιδερμίδα σου νεανική. Εάν η διατροφή σου δεν σου παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται να τα παρέχεις στον οργανισμό σου μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής.

Το στρες
Το στρες αναπτύσσει μηχανισμούς οι οποίοι κάνουν το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και αντιδραστικό με αποτέλεσμα να ευνοείται η δημιουργία ατελειών. Η τακτική άσκηση και ο διαλογισμός θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις τις εκδηλώσεις του.
Πηγή : Faysbook.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...