31 Δεκ 2012

Τα ημερολόγια της νέας χρονιάς

Με το 2012 να φτάνει στο τέλος του, τα ημερολόγια του νέου έτους κατακλύζουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Λιτό ή διακοσμημένο, σοβαρό ή αστείο, υπάρχει σίγουρα κάποιο που σας ταιριάζει. Για όλους όσοι δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα το δικό σας, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες, για όλα τα γούστα. .....

Στην κορυφή της λίστας συναντάμε από τις εκδόσεις Ιβίσκος το «Ημερών Λόγοι, τα καλύτερα του Twitter». Όπως μαρτυρά κι ο τίτλος πρόκειται για τις καλύτερες ατάκες της χρονιάς που μας πέρασε.

Στο ίδιο ατακαδόρικο πνεύμα κινείται και το «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με ξεκαρδιστικές στιχομυθίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η αισιοδοξία είναι το θέμα και του ημερολογίου «Και η ζωή συνεχίζεται» από τις εκδόσεις Αιώρα. Ο γνωστός για το χιούμορ του, Γιάννης Σερβετάς, κυκλοφορεί για ακόμα μια χρονιά το «Προσωπικό Ημερολόγιο- Ανεκδοτολόγιο» του σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ιανός. Ενώ ο επίσης καυστικός Μάνος Βουλαρίνος, κυκλοφορεί «Το ημερολόγιο του Χάους» (εκδ. Παπαδόπουλος) και εγγυάται τη συλλεκτική του αξία…

Το ημερολόγιο του Π. Κοέλο για το 2013 «Μεταμορφώσεις», είναι μια σίγουρη επιλογή, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Πιστό στο ραντεβού του στην αρχή του νέου έτους, το «Ποιητικό Ημερολόγιο» γιορτάζει φέτος 18 χρόνια κυκλοφορίας. Πρόκειται για μία πλούσια ανθολογία ποίησης με έργα κλασικών αλλά και σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Η επιμέλεια είναι του Γ. Κορίδη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.
 

Για τους ρομαντικούς
Οι εκδόσεις Κοντύλι για το 2013, προτείνουν το ημερολόγιο «Συναισθήματα», μια συλλογή από μικρά λογοτεχνικά κείμενα συνοδευόμενα από ασπρόμαυρες εικόνες, με θέμα τον έρωτα. Αντίστοιχα και οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν το «Οι τέσσερις εποχές του έρωτα». Στο συγκεκριμένο ημερολόγιο ο αναγνώστης θα βρει σελίδες ερωτικές, γραμμένες από την πένα μεγάλων δημιουργών, που αναδίδουν πάθος και ένταση και αποτυπώνουν σχέσεις δυνατές που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τις ανθρώπινες σχέσεις, που πέρασαν στην Ιστορία, και που προκάλεσαν τα ήθη της εποχής τους.
 
Τα ιστορικά- νοσταλγικά
Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στο «Μαγιακόφσκι», Ρώσο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστης.

Επίσης, από τις εκδόσεις Φιλιππότης, κυκλοφορεί το «Αθηναϊκό Ημερολόγιο». Ο φετινός τόμος είναι πλούσια εικονογραφημένος ενώ έχουν συμπεριληφθεί φωτογραφίες των προτομών ή αγαλμάτων που κοσμούν τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Εξίσου διαχρονικό, είναι το ημερολόγιο «Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής», από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Ο Σιταράς Θωμάς επιμελήθηκε αυτό το ημερολόγιο που μας θυμίζει με τον πιο ζωντανό τρόπο κάποιες ωραίες παλιές εποχές ώστε να αποκτήσουμε λίγη περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Αθήνα όμως δεν είναι η μόνη πόλη με δικό της ημερολόγιο, μιας και η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της στο «Θεsoulονίκη» του Στ. Τσιτσόπουλου. Ένα «καρντάσικο ημερολόγιο» με όλα όσα αφορούν τη φανερή αλλά και τη μυστική ζωή της Θεσσαλονίκης, από τις εκδόσεις Ιανός.

Αν ακόμα δεν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει, οι επιλογές συνεχίζονται. Το «Ημερολόγιο Μαγειρικής» του Ηλία Μαμαλάκη (εκδόσεις Μίνωας) είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που είστε παθιασμένοι με τη μαγειρική και αναζητάτε διαρκώς νέες συνταγές. Ημερολόγιο και βιβλίο μαγειρικής σε ένα, είναι βέβαιο ότι δεν θα το αποχωριστείτε στο τέλος του ’13.

Από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφορεί το «Μουσικό Ημερολόγιο». Πρόκειται για μια «εγκυκλοπαίδεια» του τραγουδιού με σπάνιο αρχειακό υλικό και ένα πρωτότυπο διήγημα με πρωταγωνιστές του Καζαντζίδη και Μητροπάνο. Όσοι είναι περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένοι σίγουρα θα ενδιαφερθούν για το ημερολόγιο της WWF (εκδόσεις Ψυχογιός). Με ένα πανέμορφο αρκουδάκι Panda στο εξώφυλλο θα ομορφύνει τον τοίχο σας ενώ παράλληλα θα στηρίξετε την οργάνωση μιας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του WWF EΛΛΑΣ.

Οι νέοι γονείς σίγουρα θα βρουν πολλές απαντήσεις και λύσεις στους προβληματισμούς τους, στο Ημερολόγιο «365 μέρες Γονιός» των εκδόσεων Καστανιώτη, το οποίο έχει συνταχθεί από ομάδα ειδικών σε τέτοια θέματα.

Για του καθηγητές, οι εκδόσεις Πατάκης, κυκλοφορούν για ακόμα μια φορά το «Ημερολόγιο του Καθηγητή» που περιλαμβάνει το σχολικό έτος από τον Σεπτέμβριο 2012 μέχρι και τον Αύγουστο 2013, ωρολόγιο πρόγραμμα, μαθητολόγιο, κατάσταση επίδοσης μαθητών κ.ά.
NANTIA KAΚΛΗ

Πηγή : clickatlife
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...