12 Αυγ 2012

Παίρνουν τα όπλα οι κάτοικοι της Πάρου

Οργή από την έξαρση της εγκληματικότητας
Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι κάτοικοι της Πάρου αφού το νησί  βρίσκεται στο έλεος των κακοποιών εδώ και τρία χρόνια.
Η Πάρος που  δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο αφού στην ουσία βρίσκεται απροστάτευτη απέναντι σε κάθε είδους κακοποιούς που ανενόχλητοι βιάζουν και σκοτώνουν....

 "Το ποτήρι ξεχείλισε, λένε οι κάτοικοι του νησιού, και από εδώ και πέρα θα προστατεύσουμε μόνοι μας ,ακόμη και με όπλα , τα παιδιά μας και τις περιουσίες μας" . 
Πολλοί είναι αυτοί που τα "βάζουν" με την τοπική αστυνομική δύναμη η οποία όλα αυτά τα χρόνια κοιτούσε σχεδόν απαθής να αυξάνεται η μικρο-εγκληματικότητα ,κάτι που άνοιξε την όρεξη σε κάθε λογής εγκληματία να έρθει στο νησί αφού ήξερε εκ των προτέρων ότι η πιθανότητα να τον πιάσουν ήταν μηδαμινή. 

Η άγρια επίθεση επίθεση κατά της 15χρονης ήταν η κορυφή του παγόβουνου καθώς η αδιαφορία και τα απανωτά λάθη της τοπικής αστυνομίας -που απέδωσε το τον βαρύτατο τραυματισμό της μαθήτριας σε ατύχημα -είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμος χρόνος και στοιχεία. Έπρεπε να επέμβει το Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα για να επιλυθεί η υπόθεση και να συλληφθεί ο δράστης.

Όμως η Πάρος βοά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως σοκάρουν και αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και προστασίας των κατοίκων και των τουριστών που με τις οικογένειες τους κάνουν διακοπές στο νησί.

Μετά τη στυγερή δολοφονία του ταξιτζή και τη βροχή από σφαίρες που έπεφταν στο κεντρικότερο σημείο της Νάουσας στη Πάρου, περίοικοι τηλεφωνούσαν επί πολλή ώρα στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν απαντούσε κανείς. 

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό " λένε κάτοικοι του νησιού . Στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα , οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού κάνουν το πάν για να 'διώξουν" από πάνω τους τις υποθέσεις ,κλείνοντας της όπως -όπως ακόμη και αν πρόκειται για βιασμούς ή ένοπλες ληστείες.

 "Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο" λένε  κάτοικοι του νησιού και καλούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα για την επαρκή αστυνόμευση του νησιού, "πριν τριτώσει το κακό". 
Πηγή :protothema.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...