7 Μαρ 2015

Απύθμενο θράσος από την Άγκυρα: Επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και μιλάει για "δικαιώματα" επί των ελληνικών εδαφών

H Aγκυρα καλεί την Αθήνα να «μαζέψει» τον Πάνο Καμμένο
Σε προσωπική απύθμενου θράσους επίθεση εναντίον του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του και κάνει λόγο για δικαιώματα.........
της Άγκυρας στο Αιγαίο!

Ζητά δε από την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει τον Έλληνα υπουργό. Προφανώς η πολιτική Καμμένου αποδίδει καρπούς για πρώτη φορά η Τουρκία είναι τόσο στριμωγμένη και φάινεται να έχει δεχθεί το "εγώ" της τέτοια ισχυρά πλήγματα.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει:
Για τις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις, οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται πως ακολουθεί μία προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας, και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές.

Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δε θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημία στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Γνωστοποιούμε, για μία ακόμα φορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα, μια ημέρα εθνικής επετείου, μια ημέρα εθνικής εορτής, η μαθητιώσα νεολαία, ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάσαμε μαζί την επανένωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα, με τραγούδια και χορούς, χωρίς να υπάρχουν μπάρες.

Η Ελλάδα ενωμένη, ο λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε αυτή είναι πολεμική είτε είναι οικονομική. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Ελπίζουμε αυτή τη φορά ΝΔ,ΠΑΣΟΚ να μην υποστηρίξουν τις τουρκικές θέσεις ίπως κάνουν με τους δανειστές.
Πηγή:defencenet.gr
NewsRoom Mykonos Ticker 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...