10 Μαρ 2014

Μύκονος: Έτοιμο να βυθιστεί το τουρκικό πλοίο «Yusuf Cepnioglu» (Video)

Η αποκόλληση του τουρκικού πλοίου θεωρείται σχεδόν αδύνατη
Μέσα σε μιάμιση μέρα μισοβυθίστηκε - Φόβοι για οικολογική καταστροφή εάν τα καύσιμά του διαρρεύσουν - Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων. Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες αποκόλλησης ......

του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu, που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχώδη ακτή της Μυκόνου.
 fotos Mike Koubaros
Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η μικρής έκτασης διαρροή καυσίμων από τα καύσιμα κίνησης, το diesel και τα λιπαντικά που υπάρχουν στο πλοίο, έχει περιοριστεί και η περιοχή δεν απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή.
https://www.youtube.com/watch?v=eeqyWezpses&feature=share
Ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού και των τοπικών αρχών είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στην Μύκονο βρίσκεται και εξειδικευμένο κλιμάκιο της διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Αυτό που απεύχονται όλοι είναι να μη βυθιστεί το πλοίο κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό.

 
 
 
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...