10 Μαρ 2014

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σαρωτικές αλλαγές για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα προαναγγέλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την εισαγωγή μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας..........

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», με το νέο σύστημα καταργείται το υπάρχον καθεστώς μετατάξεων και αποσπάσεων και αντικαθίσταται με διαγωνισμό επί των κενών θέσεων, στον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν θα μοριοδοτούνται μέσω ΑΣΕΠ.

Οι επιτυχόντες θα τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι την οριστική τοποθέτησή τους στις νέες θέσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επισπεύσει τη θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας επιμένοντας στη θέση της ότι στο μέλλον η διαθεσιμότητα δεν πρέπει να συνδέεται με απολύσεις.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» προς την τρόικα την πραγματοποίηση τουλάχιστον 2.000 απολύσεων που ζητούν οι δανειστές για το 2015 αλλά μπορεί να συμφωνήσει στον αριθμητικό προσδιορισμό ενός νέου κύματος κινητικότητας το 2014 το οποίο όμως δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.

Αλλαγή
Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Σε χθεσινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο θα επιλέγονται με γραπτό διαγωνισμό που θα πραγματοποιείται με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, μοριοδότηση κριτηρίων και προσωπική συνέντευξη, η οποία θα υλοποιείται με βάση τα διεθνή πρότυπα σε επιτροπές που θα συμμετέχουν και στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εσωτερική ανακατανομή των μισθών που θα προέλθει από τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού 586 ευρώ για τους νεοδιόριστους υπαλλήλους.

Οπως αναφέρουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, το σχετικό αίτημα της τρόικας κατατέθηκε την τελευταία στιγμή εν όψει της επικαιροποίησης του Μνημονίου προς το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την εξίσωση των μισθών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...