13 Μαρ 2014

Τέλος στα στοκατζίδικα – Γωνίες με stock προϊόντα μέσα στα καταστήματα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προτείνει αντί της λειτουργίας αυτοτελών καταστημάτων τη δημιουργία «γωνιάς stock» μέσα στο κατάστημα με ειδικά οριζόμενους όρους.
Διαυγέστερους κανόνες στις πωλήσεις αποθεμάτων προϊόντων (stock & outlet) προτείνει.......
η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ενόψει της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων.

αντί της λειτουργίας αυτοτελών καταστημάτων να ενθαρρυνθεί η δημιουργία αυτοτελών τμημάτων εντός του καταστήματος λιανικής, το οποίο θα διαθέτουν τα είδη "stock" της συγκεκριμένης επιχείρησης

Οπως αναφέρει το newsit.gr, η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε τις σχετικές θέσεις της και προτείνει αντί της λειτουργίας αυτοτελών καταστημάτων, που ουσιαστικά δίνουν στον καταναλωτή την εντύπωση ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις 365 ημέρες το χρόνο, να ενθαρρυνθεί η δημιουργία αυτοτελών τμημάτων εντός του καταστήματος λιανικής, το οποίο θα διαθέτουν τα είδη "stock" της συγκεκριμένης επιχείρησης με τους ειδικά οριζόμενους όρους, όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.

εάν υιοθετηθεί η πρόταση για δημιουργία «γωνιάς stock» εντός του καταστήματος, το συγκεκριμένο κατάστημα θα μπορεί να πραγματοποιεί κανονικά εκπτώσεις εντός των τακτικών εκπτώσεων και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

Εκτιμά μάλιστα ότι εάν υιοθετηθεί η πρόταση για δημιουργία «γωνιάς stock» εντός του καταστήματος, το συγκεκριμένο κατάστημα θα μπορεί να πραγματοποιεί κανονικά εκπτώσεις εντός των τακτικών εκπτώσεων και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, στο γενικότερο πλαίσιο των οποίων θα εντάσσονται και οι συγκεκριμένες αυτοτελείς γωνιές.

Το κάθε κατάστημα Stock/Outlet πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο μίγμα προϊόντων προς πώληση (αποθεματικό ή ελαττωματικό) με σαφή σήμανση των χαρακτηριστικών του καθενός από αυτά και στα διατιθέμενα προϊόντα να αναγράφεται μία και μοναδική τελική τιμή για την αποφυγή ενδεχόμενης παραπλάνησης του καταναλωτή.

Υπογραμμίζεται από την ΕΣΕΕ ότι όπως αναφέρει η ισχύουσα Υπουργική Απόφαση τα προϊόντα stock & outlet πρέπει να είναι αποθέματα προϊόντων παλαιών χρήσεων ή εν γένει ελαττωματικά και να έχουν χαρακτηρισθεί ειδικότερα ως αποθέματα προηγούμενων εμπορικών περιόδων ή αποθέματα παλαιάς μόδας ή αποθέματα καταργημένων ή παλαιών ή μη εμπορεύσιμων εμπορικών κωδικών ή ελαττωματικά.

Ακόμη, τα καταστήματα Stock/Outlet να έχουν ως στόχο την εκποίηση εμπορευμάτων και υπολοίπων (stock, ελαττωματικά) της προηγούμενης σεζόν και όχι «ειδικών παραγωγών» που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια που περιγράφει ο νόμος αλλά παράγονται μόνο με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτή, μιμούμενα τα προϊόντα στοκ χωρίς στην πραγματικότητα να είναι τέτοια.

Παράλληλα σημειώνεται ότι επιβάλλεται να διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι των τιμολογίων αγοράς των συγκεκριμένων εμπορευμάτων, που διατίθενται στα σχετικά καταστήματα για να αποφεύγονται παραβατικά φαινόμενα, παραπλάνησης και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...