12 Μαρ 2014

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τους νέους ετεροδημότες

Έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση στον δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ που θα την προωθήσει στον δήμο διαμονής τους, οι νέοι που αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου και επιθυμούν να ψηφίσουν.......
ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι γεννηθέντες/γεννηθείσες το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε το υπουργείο Εσωτερικών για «εκλογομαγειρέματα» και συνέστησε στον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη να «ασχοληθεί περισσότερο με την έγκαιρη και ορθή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας» και «να εκδώσει επιτέλους τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους.

Διαφορετικά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανόν το σημερινό θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο, με τους γεννηθέντες το 1996 εκλογείς, να μην είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης».
Πηγή : kathimerini.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...