12 Μαρ 2014

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι! 10.000 για καφέδες στην Βουλή και 7.000 για ένα τραπέζωμα στους ευρωπαίους

- Η ελληνική προεδρία έδωσε σχεδόν 7.000€ για γεύμα Επιτρόπων στο Μουσείο της Ακρόπολης
- Το κονδύλι βγαίνει... 58€ το κεφάλι
- Πληρώνουμε 10.000 ευρώ για καφέ, νερό και... κουλουράκια των βουλευτών
- Δείτε τις ερξοργιστικές αποφάσεις της Βουλής......

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Είτε με τρόικα, είτε χωρίς κάποια πράγματα και νοοτροπίες είναι αναλλοίωτα με το πέρασμα του χρόνου.

Περικοπές γίνονται μόνο εκεί που μας παίρνει και με την άδεια «της αστυνομίας» (βλέπε Κομισιόν) ξοδεύουμε χρήματα όταν πρόκειται για δικούς τους αξιωματούχους.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στην Βουλή, παρά τη δέσμευση Μεϊμαράκη πως θα ξαναδεί από την αρχή τις δαπάνες για τους καφέδες, τα νερά και τα κουλουράκια που προσφέρονται στους 300 κατά τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το… «κουβαρντιλίκι» στη Βουλή συνεχίζεται.

Ούτε 500, ούτε 1000 αλλά… 10.000 ευρώ καλείται να πληρώσει από τον προϋπολογισμό του το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, για «την ανάγκη προσφοράς καφέ και νερού κατά την διάρκεια 44 συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και των προσκεκλημένων σε αυτές, εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων, σύμφωνα με το 11688/18.02.2014 ηλεκτρ. σημείωμα της Δ/νσης Επικοινωνίας της Βουλής».

Η απόφαση για την πληρωμή των σχετικών τιμολογίων προς την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της «Διαύγειας» και σίγουρα η νέα σπατάλη προκαλεί αίσθηση και πολλές συζητήσεις…!

Η σπατάλη όμως δεν σταματά εδώ. Έκτος από τους γαλλικούς καφέδες που πληρώνουμε στους βουλευτές πληρώνουμε και άλλα σπασμένα!
Όπως, το τραπέζωμα που έγινε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο κόστισε 6.674 ευρώ!

Η Βουλή δεν είχε κανένα πρόβλημα να εγκρίνει την πληρωμή τιμολογίου προς το εστιατόριο ύψους 6.674 ευρώ (με ΦΠΑ) για το επίσημο δείπνο για 120 άτομα που δόθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου κατά τη συνάντηση των Προέδρων Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Δηλαδή 58 ευρώ το κεφάλι.
σ. σ. Ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να είναι: σκάστε και πληρώνετε!
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...