13 Μαρ 2014

Με βουλευτική συναίνεση πλέον τα ρουσφέτια: Ποιες τροπολογίες περνούν από την "πίσω πόρτα"

Σε θέατρο με καλούς ηθοποιούς εξελίσσεται η Βουλή. Πολιτικάντικες πρακτικές υπέρ των πολιτών και ενίσχυση των παλιών καλών πελατειακών σχέσεων στην ψηφοφορία της Τετάρτης
Σε ρεσιτάλ διακομματικής υποσχεσιολογίας και επιστροφής στις εποχές παλαιών πολιτικάντικων πρακτικών - μέσω της κατάθεσης βροχής........
ρουσφετολογικών τροπολογιών - επιδόθηκαν την Τετάρτη στη Βουλή βουλευτές όλων των πλευρών, ενώ την ίδια ώρα υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην βάλουν λουκέτο οργανισμοί που καταργούνται με το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", στο νομοσχέδιο, τις προηγούμενες μέρες κατατέθηκαν περί τις 30 τροπολογίες βουλευτών όλων των κομμάτων, στις μισές από τις οποίες, δεκάδες υπογράφοντες βουλευτές όλων των κομμάτων να ζητούν διάφορα «ρουσφέτια».

Ρουσφέτια, ρουσφέτια, ρουσφέτια
Οι εθνοπατέρες ζητούν κάθε είδους ρουσφέτι, χωρίς φυσικά να περιμένουν να ικανοποιηθούν όλα από τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο με την κατάθεση θα έχουν κάνει το... χρέος τους προς τους ψηφοφόρους, αν και όποτε ερωτηθούν από αυτούς.

Ενδεικτικά, η Σοφία Σακοράφα με άλλους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να τοποθετηθούν σε θέσεις μόνιμων υπαλλήλων που θα συσταθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η ίδια σε άλλη τροπολογία ζητεί να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σε άλλη τροπολογία ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος ζητεί να αρθούν οι ποινικές διώξεις σε βάρος της διοίκησης του υπό κατάργηση Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ενώ σε άλλη η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα ζητεί να εξαιρεθούν από το καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας υπάλληλοι που είναι οι ίδιοι θύματα τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και υπάλληλοι που είναι γονείς, συγγενείς εξ αίματος και συγγενείς εξ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή θανόντος θύματος τρομοκρατικής ενέργειας.

Σε γραφεία βουλευτών Με άλλη τροπολογία η ίδια ζητεί να εξαιρεθούν από το καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΑΜΕΑ, οι υπάλληλοι γονείς ΑΜΕΑ και οι υπάλληλοι μονογονεϊκών οικογενειών.

Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ οι κ. Βογιατζής, Κωσταντινίδης, Κόνσολας και Γεωργαντάς ζητούν να επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η απόσπαση των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται σε παραμεθόριες περιοχές, ακόμη και αν οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη δεκαετία παραμονής στις υπηρεσίες τους.

Σε άλλη ρύθμιση οι «γαλάζιοι» βουλευτές Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος ζητούν να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος, ενώ το σύνολο της ΚΟ του ΚΚΕ ζητεί να επανασυσταθούν όλες οι οργανικές θέσεις που θα καταργηθούν μέσω της διαθεσιμότητας, αλλά και να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σε άλλη τροπολογία, η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα με 12 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να μετακινηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ΤΕΟ (81 άτομα) στο υπουργείο Υποδομών. Επίσης, να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εργαζόμενες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα, κατά τη συζήτηση των τροπολογιών, ο κ. Μητσοτάκης να την κάνει αποδεκτή.

Σε μια διακομματική τροπολογία οι Δ. Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Μ. Κόνσολας (ΝΔ) και Τσαμπίκα Ιατρίδη (ΑΝΕΛ) ζητούν την επίλυση της μεταφοράς προσωπικού των κοινωφελών επιχειρήσεων ΟΤΑ που έχουν συγχωνευθεί.

Υπεράσπιση της Κωπαΐδας και του Μεσολογγίου Τη μη κατάργηση οργανισμών ζήτησαν βουλευτές -κυρίως- του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας σφοδρή κόντρα με τον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) υποσχέθηκε πως το κόμμα του, όταν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει όλους τους υπαλλήλους που έχουν χάσει τη θέση τους από τις καταργήσεις των οργανισμών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Τον... χορό των διαμαρτυριών άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής ο οποίος, αναφερόμενος στην Ακαδημία Ελευθερίας Μεσολογγίου (ο ίδιος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας), είπε με έμφαση: «επιτέλους, υπερασπίστε την ιστορία αυτού του τόπου, δεν μπορεί επειδή το ζητάει η τρόικα να καταργούνται οργανισμοί που δεν επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο. Είναι προσβολή στη συνείδηση του λαού». «Αυτό που ακούσαμε πριν από λίγο αποτελεί μνημείο λαϊκισμού» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας και συμπλήρωσε «χύνουμε δάκρυα για έναν οργανισμό που δεν έχει κανέναν υπάλληλο».

Στον περιβόητο οργανισμό για την προστασία της Κωπαΐδας, για τον οποίο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια είχε συζητηθεί η κατάργησή του, αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου και Δ. Τσουκαλάς. Ο πρώτος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως «θα οδηγήσετε την Κωπαΐδα σε καταστάσεις ερημοποίησης», ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι «θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και δεν θα υπάρχει Κωπαΐδα. Υπάρχουν δέκα άνθρωποι που κοιτάζουν τα αρδευτικά συστήματα και τη συντήρησή τους».

Να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ζητεί το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και καλεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει το επίμαχο άρθρο από το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Κουκουλόπουλος διεμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και δεν θα το ψηφίσει. Τη μη κατάργηση του Ινστιτούτου ζήτησε και ο Σπ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ.

«Ομπρέλα» σε όλα αυτά ήρθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «θα καταργήσουμε τους νόμους που οδήγησαν σε απολύσεις και θα δικαιώσουμε όσους απολύθηκαν με τέτοιες αντισυνταγματικές διατάξεις». «Η ατιμωρησία στο Δημόσιο παίρνει τέλος» διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως, «παρότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για κατάργηση φορέων, υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων».

Επιτέθηκε δε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλε η τρόικα», προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, που τον χαρακτήρισε «υπάλληλο της τρόικας» που ψάχνει στα τυφλά να βρει ανθρώπους να απολύσει.
Πηγή : news247.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...