6 Μαρ 2014

Μετά τις απολύσεις έρχονται προσλήψεις (εποχικών) στους Δήμους

Η απαγόρευση για προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο δεν αφορά το διορισμό εποχικού προσωπικού στους δήμους, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο......
του υπουργείου Εσωτερικών και ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τo άρθρο 80 του νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», η απαγόρευση των προσλήψεων δεν θα ισχύσει για το εποχικό προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο είναι αναγκαίο για την κάλυψη εποχικών θερινών αναγκών, αλλά και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, προκειμένου να μην ανακοπεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Με τον τρόπο αυτό, οι δήμοι θα μπορούν να προσλάβουν ανά πάσα στιγμή εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα ναυαγοσώστες, άτομα για πυρασφάλεια, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους κλπ.

Το νομοσχέδιο εξαιρεί επίσης από την αναστολή διορισμών σε ΟΤΑ α” και β” βαθμού τους υπηρετούντες υπαλλήλους που έχουν πετύχει τον διορισμό τους σε άλλη θέση του Δημοσίου, των ΟΤΑ α” και β” βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Αυτή η διάταξη ανοίγει το δρόμο για την οριστική διευθέτηση του διορισμού των προστατευόμενων του ν .2643/1998 δηλαδή πολύτεκνων, τριτέκνων, τέκνων αναπήρων πολέμου κτλ που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Τέλος, η διάταξη αυτή του νομοσχεδίου περιορίζει την περίοδο των εκλογικών περιορισμών, από δύο μήνες σε έναν. Επομένως, η απαγόρευση προσλήψεων θα ξεκινήσει από τις 18 Απριλίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.

Στην αιτιολογική έκθεση, το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει ότι με την προτεινόμενη διάταξη εξισώνεται εκ νέου η περίοδος αναστολής προσλήψεων και πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, με την περίοδο αναστολής λόγω των εθνικών εκλογών.
Δείτε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εδώ.
Πηγή : aftodioikisi.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...