11 Μαρ 2014

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι φαρμακοποιοί

Παρασκευή και Δευτέρα
Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας. Εμφανίζονται μάλιστα αποφασισμένοι να κλείσουν επ' αόριστον τα φαρμακεία σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τα μέτρα του ΟΟΣΑ για τα οποία......
πιέζει η τρόικα. «Κόκκινη γραμμή» για τους φαρμακοποιούς αποτελούν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), με αποκλειστική διάθεσή τους από τα φαρμακεία καθώς και τα πληθυσμιακά και ιδιοκτησιακά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείου.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει στην τρόικα να γίνει μερική απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ και παρεμβάσεις στην τιμή τους αλλά με διάθεση από τα σούπερ μάρκετ ενώ δεν συζητά τα πληθυσμιακά κριτήρια λόγων των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της χώρας (νησιά, απομακρυσμένες περιοχές).

Χθες, ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο, κ. Κ. Θεοδοσιάδη και με μέλη του διοικητικού του συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπως είπε μετά την συνάντηση «πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας».
Πηγή : imerisia.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...