28 Ιουλ 2013

Δαχτυλίδι με NFC μπορεί να ξεκλειδώνει τα smartphones μας με ένα άγγιγμα

Όλα τα κορυφαία smartphones με Android και Windows Phone ενσωματώνουν πλέον NFC, του οποίου όμως η χρήση είναι ακόμη περιορισμένη. Το NFC Ring είναι ένα προϊόν που θέλει να διευρύνει τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.......
Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι, είναι φτιαγμένο από χάλυβα με δύο ξεχωριστές μαύρες ταινίες (πάνω και κάτω) που περιέχουν πομπούς, σε κάθε μία από τις οποίες μπορεί να αποθηκευτούν διαφορετικές πληροφορίες.

Η πιο συνηθισμένη χρήση του δαχτυλιδιού θα είναι το ξεκλείδωμα των smartphones, όπου για παράδειγμα, με την εγκατάσταση της κατάλληλης εφαρμογής Android, το κινητό θα ξεκλειδώνει με ένα άγγιγμα χωρίς καμία παραπάνω ενέργεια από την πλευρά του χρήστη.

Οι δύο ξεχωριστές περιοχές τού NFC Ring μπορούν να περιέχουν προσωπικές αλλά και δημόσιες πληροφορίες όπως ο κωδικός ασφαλείας της συσκευής, στην πρώτη περίπτωση, ή τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας που θέλετε να μοιράζεστε, στη δεύτερη.

Στους φόβους για πιθανή παραβίαση της συσκευής από hackers με στόχο την κλοπή των δεδομένων, o κατασκευαστής απαντά πως είναι σχεδόν σίγουρο πως ο διττός σχεδιασμός της θα τους αποτρέψει από το να ασχοληθούν μαζί του.

Το NFC Ring βρίσκεται στο Kickstarter και έχει ήδη τριπλασιάσει την αρχική χρηματοδότηση που ζητούσε ο εμπνευστής του.
Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με τιμή που υπολογίζεται στα 20 δολάρια.
Πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...