30 Ιουλ 2013

Προστατέψτε τα μαλλιά σας, για να μην ατονίσουν από τον ήλιο!!

Ήλιος, ζέστη, το αλάτι της θάλασσας σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες ηλιοθεραπείας ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Οι περισσότεροι ξεχνάμε ότι όπως φροντίζουμε το δέρμα μας απλώνονται αντιηλιακό και τα μαλλιά μας χρειάζονται κι εκείνα τη δική τους φροντίδα....

Τα μαλλιά μας μπορεί να γίνουν θαμπά και άτονα αν δεν προσέξουμε. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, την άμμο στις παραλίες και, φυσικά, την επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου.

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό, ειδικότερα για όσους δεν έχουν πλούσια κόμη. Κατά τη διάρκεια όμως των διακοπών η καθημερινή καθαριότητα των μαλλιών αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την υγεία τους, αφού πρέπει να φεύγουν όλα τα κατάλοιπα από το τριχωτό της κεφαλής.

Μια καλή λύση, λοιπόν, είναι η χρήση μαλακών σαμπουάν.

Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από το φως του ήλιου είναι η χρήση ειδικών αντηλιακών.

Αν παραμείνουμε στην παραλία για πολλές ώρες, μια καλή λύση επίσης είναι να φορέσουμε καπέλο.

Ο ήλιος, εκτός του ότι γερνάει τα μαλλιά μας, όπως και το δέρμα μας, μπορεί να καταστρέψει και το χρώμα τους.

Αναζωογονητικό, είναι ακόμη ένα καλό μασάζ, ενώ σε ό, τι αφορά τη διατροφή μας, η ισορροπημένη κατανάλωση λιπαρών τροφών, όπως και η σωστή ενυδάτωση με την κατανάλωση αρκετού νερού κρατάει τα μαλλιά μας πιο δυνατά και λαμπερά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...