30 Απρ 2014

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις εξετάσεις της Α' Λυκείου

Οι μαθητές της φετινής Α' Λυκείου είναι οι πρώτοι που θα εγκαινιάσουν το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και όπως είναι φυσικό υπάρχει ανησυχία για το νέο σύστημα τόσο.....
από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για την Τράπεζα Θεμάτων που στην ουσία αποτελεί το νέο στοιχείο των φετινών προαγωγικών εξετάσεων. Το ΙΕΠ εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ετοιμαστεί η Τράπεζα Θεμάτων από την οποία θα κληρωθεί σε ορισμένα μαθήματα το 50% των θεμάτων καθώς όπως έχει γράψει το news.gr, υπάρχουν μαθήματα και σχολεία που εξαιρούνται.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι εξετάσεις της Α τάξης δεν είναι πανελλαδικές και κάθε σχολείο θα έχει το δικό του πρόγραμμα εξετάσεων ενώ τα θέματα θα τα διορθώσουν οι οικείοι διδάσκοντες.

Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν ερωτήματα όπως:


1. Τι θα γίνει σε περίπτωση που το θέμα που θα κληρωθεί από την Τράπεζα Θεμάτων είναι ίδιο με το θέμα που έβαλε ο καθηγητής;

2. Θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείται εκ νέου κλήρωση σε μια τέτοια περίπτωση;

Σε αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία εκ μέρους του εκπαιδευτικού κόσμου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο τελικός βαθμός της Α τάξης του Λυκείου θα έχει συμβολή στη διαμόρφωση του Βαθμού Προαγωγής και Απόλυσης που θα αποτελεί τον 5ο βαθμό για την εισαγωγή σε ένα τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( οι άλλες 4 βαθμολογίες θα προκύπτουν από την εξέταση των μαθητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα).
Πηγή : news.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...