29 Απρ 2014

Σβήνουν γράφουν τα κομματικά επιτελεία τις προβλέψεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πόσες Περιφέρειες κερδίζει η ΝΔ - Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ
Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
Και τώρα μολύβι και χαρτί για τα κομματικά επιτελεία για να δουν πόσες περιφέρειες και πόσους δήμους θα κερδίσουν .Τέσσερις εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι αρχηγοί των κομμάτων........
έχουν ζητήσει προγνωστικά για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας .

Τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα κομματικά επιτελεία έχουν φθάσει μυστικές και φανερές μετρήσεις για Δήμους και περιφέρειες ενώ στις τεσσερις εβδομάδες που απομένουν οι μετρήσεις αυτές θα αυξηθούν .Ο λόγος προφανής , πρέπι να χαραχτεί νέα στρατηγική, επικοινωνιακή πολιτική και περισσότερες παρουσίες των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους δήμους που δείχνουν να μην κερδίζονται .

Ας δούμε λοιπόν τι εκτιμούν τα κομματικά επιτελεία με βάση τις μέχρι τώρα δικές τους μετρήσεις , και λέμε δικές τους γιατί αυτές οι μετρήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας άρα είναι λογικό να επιδέχονται αμφισβήτησης .

Η ΝΔ εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει έξι περιφέρειες δηλαδή μία περισσότερη από ότι είχε κερδίσει το 2010 ενώ στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν τέσσερις περιφέρειες δηλαδή τρεις λιγότερες από τις επτά που είχε το 2010.Οι δύο περιφέρειες που απομένουν είναι και οι πλέον αμφιλεγόμενες και τις διεκδικούν και μη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ . Πρόκειται για την περιφέρεια Αττικής και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου .

Στην περιφέρεια Αττικής από τη ΝΔ εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου θα περάσει στον δεύτερο γύρο υποσκελίζοντας την κ Δούρου ενώ ουδείς δείχνει να αμφοσβητεί το προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένη την είσοδο της κ Δούρου στον δεύτερο γύρο ενώ προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι θα πάρει την περιφέρεια .Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από τα δύο κομματικά επιτελεία εκτιμάται ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και στα δύο κόμματα πιστεύουν ότι η επικράτηση σε αυτήν την περιφέρεια θα κάνει την διαφορά στην επαρχία .

Στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το επιτελείο της ΝΔ θεωρεί δεδομένο ότι έχουν κλειδώσει υπέρ της όπως και στην περιφέρεια Ηπείρου που θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή του νυν νομάρχη που στηρίζεται από τη ΝΔ .

Σίγουρες θεωρούν στη ΝΔ δύο ακόμη περιφέρειες αυτή της Θεσσαλίας όπου εκτιμάται ότι θα κερδηθεί από τον πρώτο γύρο αλλά και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά τον έντονο πονοκέφαλο που προκαλεί ο γαλάζιος εμφύλιος Ιωαννίδη Τζιζτζικώστα .

Δύο ακόμη σίγουρες περιφέρειες θεωρούν στη ΝΔ ότι είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου που είχε χαθείς τις εκλογές του 2010 αλλά και της Στερεάς Ελλάδας όπου μάλιστα βλέπουν και επικράτηση του κ Μπακογιάννη από τον πρώτο γύρο .

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα εκτιμούν ότι είναι σίγουρη η περιφέρεια Κρήτης ενώ προβάδισμα έχει και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων .Οι άλλες δύο για να συμπληρωθεί το καρέ των περιφερειών για το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη είναι η Δυτική Ελλάδα και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Πηγή : newpost.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...