30 Απρ 2014

Ο Κουκάς Ν. Ιωάννης με τον Κωνσταντίνο Κουκά και την «Πρωτοβουλία Δράσης»

«Ο μόνος δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη δημοτική θητεία είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών»
Γεννήθηκε το 1977. Πατέρας του είναι ο Μυκονιάτης Νικόλας Κουκάς (Λωλός). Η μητέρα του, Πετρούλα Πανούτσου, κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ κι.....
έχει 2 παιδιά το Νικόλα και τον Στέφανο.

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε επί 10 χρόνια ως μάνατζερ στο ξενοδοχείο Όμηρος κρατώντας το συνεχώς ανάμεσα στα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου στη σχετική λίστα του Tripadvisor. Το 2013 συνεργάστηκε στην γκαλερί ΑΘΩΣ προσπαθώντας να προβάλλει την ελληνική τέχνη με ψηφιδωτά, χειροποίητες αγιογραφημένες εικόνες, βιβλία-γλυπτά κα.

Εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Μυκονιάτικος Λόγος (2005- 2010) μέσω της οποίας άσκησε μαχητική κριτική για τα πεπραγμένα των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Δημοσίευσε και αποκάλυψε πολύτιμες πληροφορίες για το οικονομικό σκάνδαλο που οπισθοδρόμησε το Δήμο Μυκόνου.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Μυκόνου την περίοδο 2006-2010. Παράλληλα ήταν μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και μέλος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού ΄΄Γεώργιος Αξιώτης΄΄. Ανάμεσα σε πάμπολλες προτάσεις του, το 2006, σε αυτά τα θεσμικά όργανα, ξεχωρίζει η πρόταση για δημοτική και οικιακή κομποστοποίηση, η πρόταση για διαχείριση των απορριμμάτων με θεμέλιο λίθο την ανακύκλωση με διαχωρισμό στη πηγή, και την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού με άνοιγμα σε αγορές όπως της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης.

Τον Μάιο του 2009 ως εκπρόσωπος του Δήμου Μυκόνου συνδιοργάνωσε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα με θέμα τους ΄΄Ορίζοντες μεμβρανικής βιολογίας΄΄ και τη συμμετοχή Νομπελιστών και διακεκριμένων επιστημόνων, όπως η Ada Yonath, Michael Graetzel και οι Έλληνες Δημήτρης Νανόπουλος και Αντρέας Μέρσιν. Έχει διατελέσει γραμματέας στο Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδόχων Μυκόνου, γραμματέας του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συνδέσμου Μυκονίων (ΕΡΟΣ) και Γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων ΄΄Απόστολος Πέτρος΄΄. Είναι μέλος του Αστικού Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ.

Στο Σωματείο Ξενοδόχων πρότεινε το 2006 τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για online κρατήσεις όλων των μελών. Ασχολήθηκε με τον ΕΡΟΣ γιατί πιστεύει στην αναγκαιότητα της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, ενώ στο Σωματείο Αλιέων αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία και απέκτησε έντονο και σταθερό ενδιαφέρον όσον αφορά στην υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη ραγδαία μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων.

«Σε περίπτωση εκλογής μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενδιαφέρομαι να συμβάλλω ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας και του πολιτισμού. Θεωρώ ότι ο μόνος δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη δημοτική θητεία είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουμε ενεργά στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Καθοριστικής σημασίας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δημοτών και των ανώτερων κυβερνητικών ελεγκτικών μηχανισμών προς το Δήμο Μυκόνου, καθότι έχει πληγεί σοβαρά λόγω του οικονομικού σκανδάλου.»
Καλή επιτυχία στον Γιάννη, Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...