30 Απρ 2014

Εξαιρετικές εμφανίσεις!! Ρεκόρ και όρια στο πανελλήνιο για τους αθλητές Στίβου της Μυκόνου!!

- Αποτίμηση της εμφάνισης στους διασυλλογικούς Νάξου του 2014
- Ρεκόρ και όρια για το πανελλήνιο για τους αθλητές της Μυκόνου!!
- Εξαιρετικές εμφανίσεις από Αρμάου - Κάτσα - Νάζου - Λυκούρη!!
- Όριο πρόκρισης για τον Διομήδη Μπακατσέλο!!
- Μεγάλη έκπληξη από τον Κωνσταντίνο Βερώνη!!.........

Θαυμάσια εμφάνιση στους διασυλλογικούς αγώνες, για τους αθλητές του ΑΟ Μυκόνου. Όπως δήλωσε....
ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Δημητσάντος, όλοι οι αθλητές βρέθηκαν στην καλύτερη τους φόρμα, τη σωστή χρονική στιγμή και πέτυχαν τους υψηλούς στόχους που είχαν θέσει!!
Αρμάου – Κάτσα, δίδυμο επιπέδου στα 400 μέτρα

Σε μια κούρσα με αντίπαλο το χρονόμετρο η Φραγκίσκα Αρμάου και η Κατερίνα Κάτσα συναντήθηκαν στα 400 μέτρα και πέτυχαν το απόλυτο: Πρώτη και δεύτερη θέση στους διασυλλογικούς αγώνες, νέα ατομικά ρεκόρ, νέο ρεκόρ συλλόγου για την Φραγκίσκα Αρμάου, υψηλές επιδόσεις οι οποίες τις φέρνουν στις πρώτες θέσεις ακόμα και στη μεγαλύτερη κατηγορία, των Νεανίδων και πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα στις 25 Ιουλίου. 62.2 για τη Φραγκίσκα, 62.4 για την Κατερίνα. “Δεν ήταν έκπληξη για μένα οι χρόνοι των κοριτσιών. ¨Ηδη από την εμφάνιση τους στον κλειστό στίβο τον Φεβρουάριο είχαν δείξει τι μπορούν να κάνουν στον ανοιχτό”, δήλωσε ο προπονητής τους Πέτρος Δημητσάντος. Τα ίδια κορίτσια με την προσθήκη της Κλαούντια Μπεντνάρσκα και της Καλλιόπης Συκινιώτη ξεπέρασαν το όριο και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στη σκυταλοδρομία 4 Χ400 και πέτυχαν 4.21.6 μια απο τις καλύτερες επιδόσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ακόμα και στην κατηγορία των Γυναικών.

Μίνο – Μπακατσέλος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών
Οι δύο μεταγραφηθέντες αθλητές, ο πανελληνιονίκης των στηπλ του 2013 Γιώργος Μίνο και ο ανερχόμενος δρομέας Διομήδης Μπακατσέλος έτρεξαν στα 5.000 με στόχο την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών. Κατέκτησαν και αυτοί την πρώτη και τη δεύτερη θέση με 16.08.4 και 16.08.6 αντίστοιχα. Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον οινολόγο μας, Διομήδη Μπακατσέλο, ενώ όπως είναι φυσικό ο διατροφολόγος μας Γιώργος Μίνο κατέχει από την Κυριακή το νέο ρεκόρ συλλόγου στα 5.000 μέτρα. Ο Διομήδης Μπακατσέλος θα βρεθεί για πρώτη φορά στα 5.000 μέτρα του πανελληνίου πρωταθλήματος και μάλιστα με αυξημένες απαιτήσεις από τον εαυτό του καθώς η ταυτόχρονη αλλαγή προπονητή και συλλόγου φαίνεται να του έδωσαν νέα ώθηση.

Κωνσταντίνος Βερώνης, ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στο ύψος

Μέχρι σήμερα ο στίβος του ΑΟ Μυκόνου παρουσίαζε καλούς αθλητές κυρίως στους δρόμους, ειδικά στην ημιαντοχή και στην αντοχή. Από φέτος ο Κωνσταντίνος Βερώνης αλλάζει τα δεδομένα. Ο νέος μας αθλητής του ύψους, άφησε άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους στο στάδιο της Νάξου το περασμένο Σάββατο. Με μόλις ένα μήνα παρουσίας στο στίβο, με ελάχιστες προπονήσεις στο ύψος και με επιδόσεις στις προπονήσεις λίγο πάνω από το 1.50 κατάφερε να ξεπεράσει το 1.68, να εξασφαλίσει το υψηλό όριο πρόκρισης για τους πανελλήνιους αγώνες παμπαίδων – παγκορασίδων που θα διεξαχθούν στο Λουτράκι στα τέλη Ιουνίου και φυσικά να εξασφαλίσει την πρωτιά στους διασυλλογικούς. Εάν αυτός ο αθλητής δουλέψει σοβαρά στις προπονήσεις του, τότε θα αφήσει εποχή σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αθλητή και του προπονητή του Πέτρου Δημητσάντου είναι ο Κωνσταντίνος να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις κοντά στο 1.65 και μέσα στο 2.014 να βρεθεί κοντά στο 1.75.
Μαρία Νάζου: Απίστευτο ρεκόρ

Μετά τον Κωνσταντίνο Βερώνη ήταν η σειρά της Μαρίας Νάζου να αφήσει άφωνους τους φιλάθλους στο στάδιο της Νάξου. Εδώ δεν ήταν η πρωτιά της, καθώς αυτή ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη αλλά η απίστευτη επίδοση που σημείωσε. Πέτυχε 10.4 στα 80 μέτρα παγκορασίδων Α΄ μια από τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς για τις παγκορασίδες Α΄. Η επίδοση αυτή φυσικά είναι νέο ρεκόρ συλλόγου για τις κατηγορίες παγκορασίδων Α΄ και Β΄ και πολύ πιο πάνω από το όριο για τους πανελλήνιους αγώνες που είναι 10.7. Η 13χρονη όμως Μαρία δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λόγω της ηλικίας της. Η επίδοση της αυτή, εάν την επαναλάμβανε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα θα της έδινε θέση στον τελικό. Με την εξέλιξη της τα επόμενα δύο χρόνια κανείς δεν αποκλείει μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της το 2015 και το 2016.
Νίκος Λυκούρης, συνεχής εξέλιξη

Ο Νίκος Λυκούρης είναι από τους αθλητές που βελτιώνονται σε κάθε κούρσα. Από το 3.45 στα Δήλεια τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα ο Νίκος έχει κάνει περισσότερες από 5 κούρσες σε επίσημους αγώνες και βελτιώνεται κάθε φορά. Αυτή τη φορά κατέκτησε την πρωτιά στους διασυλλογικούς αγώνες των παμπαίδων Α΄ αν και ο ίδιος ανήκει ακόμη στην μικρότερη κατηγορία και έσπασε το φράγμα του 3.10. σημειώνοντας 3.08 σε μια πολύ δυνατή και αμφίροπη κούρσα με τον συναθλητή του και φίλο του Αγαπητό Χωριανόπουλο, αθλητή του Ναξιακού. Πλέον ο Νίκος αρχίζει να φλερτάρει με το “φράγμα” των 3 λεπτών και τη διάκριση στους Αιγαιοπελαγίτικους, αν φυσικά το αγώνισμα των 1000 μέτρων περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων.
Ρεκόρ συλλόγου για την Καλλιόπη Συκινιώτη

Εάν ο Κωνσταντίνος Βερώνης ήταν η έκπληξη των αγώνων, η Καλλιοπή Συκινιώτη είναι η έκπληξη της χρονιάς. Μετά από μια περίοδο στασιμότητας και αμφιταλαντεύσεων επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις και στα μεγάλα ρεκόρ. Στους διασυλλογικούς αγώνες τρέχοντας ουσιαστικά μόνη της σημείωσε 5.23.5 στα 1.500 και κατέρριψε το ρεκόρ της Φραγκίσκας Αρμάου που κρατούσε από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2012. Πλέον η Καλλιόπη στοχεύει σε επιδόσεις κάτω από τα 5.10 στα 1.500 μέσα στο 2014.

Δεύτερη στα 1.000 μέτρα η Στεφανία Μοτσάνου

Δεύτερη με ατομικό ρεκόρ 3.44.6 η Στεφανία Μοτσάνου στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Α΄ πιστοποιεί για μια ακόμη φορά την βελτίωση της. Επόμενος στόχος της Στεφανίας είναι επιδόσεις κάτω από τα 3.40.

Ατομικά ρεκόρ για Δημάκη, Κωνσταντάρα, Μπιμπίρη  

Δεύτερη η Κωνσταντίνα Δημάκη στα 300 μέτρα παγκορασίδων Α΄ και μάλιστα με νέο ατομικό ρεκόρ, (52.6) καθώς στις προπονήσεις δεν είχε κατέβει ποτέ τα 55 δευτερόλεπτα. Η εξέλιξη της κρίνεται θετικότατη. Ατομικό ρεκόρ και για τον Μάνο Κωνσταντάρα ο οποίος αγωνίστηκε στα 1.000 μέτρα και σημείωσε 3.48.4 καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Ο Μάνος αγωνίστηκε την επόμενη ημέρα και στη σφαιροβολία σημειώνοντας μέτρια για τις δυνατότητες του επίδοση, 6.22. Η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Παναγιώτη Μπιμπίρη σε αγώνα αντοχής στον ανοιχτό στίβο του έδωσε μια επίδοση στα 5.000 μέτρα 20.23.1, επίδοση που όμως δεν αντανακλά τις προαγματικές δυνατότητες του αθλητή μας. Ο Παναγιώτης αναμένεται στον επόμενο αγώνα του να κατέβει τα 19 λεπτά.

3η η Σοφιλένα Πελτετζή

Πολύ καλή εμφάνιση στα 80 μέτρα παγκορασίδων Α΄ πραγματοποίησε η Σοφιλένα Πελτετζή. Κατέκτησε την 3η θέση με επίδοση 11.4 και προσέφερε πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο. Εάν η Σοφιλένα δεν είχε “καταγράψει” τρίμηνη αποχή από το στίβο και τις προπονήσεις, θα είχε καταγράψει επίδοση κάτω από τα 11 δευτερόλεπτα.

3η η Κλαούντια Μπεντνάρσκα στο ύψος

Τρίτη στο άλμα σε ύψος η Κλαούντια Μπεντνάρσκα με επίδοση 1.25. Η Κλαούντια έμεινε πίσω από το ατομικό της ρεκόρ όμως αναμένεται μέσα στο 2014 να ξεπεράσει το 1.40.

Αγώνες ανάπτυξης

Οι διασυλλογικοί αγώνες των Κυκλάδων πλαισιώθηκαν και από αγώνες των μικρότερων κατηγοριών προσφέροντας έτσι στους αθλητές των μικρών κατηγοριών αγωνιστικές ευκαιρίες. Στόχος του ΑΟΜυκόνου και του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων είναι να προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες αγώνων στους μικρούς αθλητές μας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μιχάλης Καραγιάννης
Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο τον Μιχάλη τον γνωρίζαμε ως σπρίντερ. Σε αυτούς τους αγώνες εμφανίστηκε ως δρομέας αντοχής και η καταπληκτική επίδοση που σημείωσε στα 1.000 μέτρα, (3.28.5) δικαίωσε αυτόν και τον προπονητή του για αυτή την αλλαγή. Επόμενος αγώνας του Μιχάλη θα είναι το περιφερειακό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στην Κάλυμνο ανάμεσα στα σωματεία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Εκεί αναμένεται να σημείωσει επίδοση κοντά ή και κάτω από το 3.20 καθώς στη Νάξο έτρεξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Βλαντιμίρ Ναουμένκο
Η προσήλωση του Βλαντιμίρ στις προπονήσεις το χειμώνα που μας πέρασε τελικά είχε αποτελέσματα. Αγωνίστηκε στη σφαιροβολία Παμπαίδων Β΄ και σημείωσε νέο ρεκόρ Μυκόνου σπάζοντας το “φράγμα” των οκτώ μέτρων καθώς σημείωσε 8.08 και συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν 6.70 από το 2013. Ο ίδιος αθλητής αγωνίστηκε και στη σφαιροβολία της μεγαλύτερης κατηγορίας με βαρύτερη σφαίρα και σημείωσε επίδοση 7.00 η οποία επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ συλλόγου για την κατηγορία παμπαίδων Α΄.

Λευτέρης Μάντζαρης
Εύκολη πρωτιά για το Λευτέρη Μάντζαρη ο οποίος σημείωσε 8.8 στα 60 μέτρα παμπαίδων Β΄ σε μια κούρσα χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό. Ο Λευτέρης περιμένει την επόμενη του κούρσα, στην Κάλυμνο για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Δημήτρης Νάζος
Πρώτος στα 50 μέτρα παμπαίδων μίνι ο Δημήτρης, ο οποίος σημείωσε 8.3 κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τους αντιπάλους του.
Χανιώτη και Χανιώτη
Γλυκόπικρη η πρώτη εμφάνιση σε επίσημους αγώνες των δίδυμων Χανιώτη. Η Ευγενία παραπάτησε στην εκκίνηση και βρέθηκε στην 5η θέση με 10.1 αλλά η Κατερίνα κατέφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 9.6 χάνοντας το αργυρό μετάλλιο για απειροελάχιστη διαφορά. Οι Κατερίνα και Ευγενία μαζί με τις μεγαλύτερες Μαρία Νάζου και Σοφιλένα Πελτετζή αναμένεται να συγκροτήσουν μια πολύ δυνατή ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 60 για τους επικείμενους αγώνες της Καλύμνου στις 10 Μαίου.

Πολυτίμη Μπλέτσα
Ένα ακόμη μετάλλιο από αγώνες προσέθεσε στη συλλογή της η Πολυτίμη Μπλέτσα. ¨Ηρθε δεύτερη στα 50 μέτρα παγκορασίδων Β΄ πίσω από την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη της Πάολα Δέλπρα, ταλαντούχα αθλήτρια του Ναξιακού. Η Πολυτίμη σημείωσε επίδοση 7.9 το οποίο είναι ατομικό της ρεκόρ.

Στην ίδια κούρσα αξιοπρόσεκτη ήταν η εμφάνιση της Λαμπρινής Παπά η οποία σημείωσε 8.5, ενώ αρκετά καλή ήταν και η Νικολέτα Κουσαθανά με 8.7. Η Γαβριέλα Βιδι έτρεξε τα 50 μέτρα σε 9.0, η Φρατζέσκα Γκερδούκη σε 9.7 και η Χρύσα Ασημομύτη σε 10.3
NewsRoom Mykonos Ticker
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...