27 Απρ 2014

Μείωση φόρων για επιχειρήσεις να νοικοκυριά προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

-“Η επίτευξη των στόχων δρομολογεί τη μείωση των φορολογικών συντελεστών” λέει σε συνέντευξή του
-“Το κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί στο σύνολό του”
- Αναφέρει ότι υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη ώστε να λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι μακροχρόνια άνεργοι........

Τη μείωση των φορολογικών βαρών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά προαναγγέλλει μέσω του Τύπου της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει, σχετική πρόβλεψη θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι το κοινωνικό μέρισμα των 525 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στο σύνολό του το ταχύτερο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη ώστε να λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι μακροχρόνια άνεργοι με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος.

“Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, “εκπτώσεις” στο προς διανομή ποσό δε θα γίνουν”, ξεκαθαρίζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η υπέρβαση των περυσινών δημοσιονομικών στόχων και το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψαν με τεράστιο κόστος για την ελληνική κοινωνία, αλλά διαβεβαιώνει ότι η βελτίωση που αποτυπώνεται στους αριθμούς θα γίνει αισθητή στην πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, “η επίτευξη του εφετινού δημοσιονομικού στόχου και η ένταξη, ακόμη περισσότερο, του “αφανούς” τμήματος της οικονομίας στο “εμφανές” πεδίο της μπορούν να δρομολογήσουν τη μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όπως θα προβλέπεται και στο επικαροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής”.
newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...