17 Μαρ 2013

Ένα χρυσό και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης!!

Καλό ξεκίνημα στο 2013!! 
Ένα χρυσό μετάλλιο, από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, και δύο χάλκινα, από τον Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο και τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό, ήταν η ελληνική συγκομιδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Λα Ρος Σιρ-Ιόν στη Γαλλία.
Στους τελικούς οργάνων - όπου οι Έλληνες πρωταθλητές παρουσίασαν για πρώτη φορά τα καινούργια προγράμματά τους - τη θριαμβευτική αρχή έκανε για τα ελληνικά χρώματα....

ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους με 15,666 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην κορυφή με τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν. 

Ο 23χρονος πρωταθλητής πήρε κάπως χαμηλότερο βαθμό από ό,τι στον προκριματικό του Σαββάτου (16/03), εξαιτίας ενός μεγάλου βήματος προς τα πίσω κατά την έξοδό του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει το 2013 με τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση.

Στο δίζυγο, ο Βασίλης Τσολακίδης κατέλαβε την 3η θέση με 15,166 βαθμούς, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, που όμως δεν ήταν ανάλογη της εκπληκτικής εκτέλεσής του στον προκριματικό, μια ημέρα νωρίτερα. 


Σ’ έναν τελικό όπου και οι τέσσερις φιναλίστ πήραν χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με το Σάββατο (16/03), ως απόρροια της κόπωσής τους, νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Ριοχέι Κάτο (15,500 β.), μπροστά από τον Ουκρανό Ολέγκ Βερνιάγεφ (15,433 β.), ενώ 4ος έμεινε ο Γάλλος Χαμιλτόν Σαμπό (13,900 β.).

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, όπου πλασαρίστηκε 3η με 13,133 βαθμούς, πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τον προκριματικό. 


Η 29χρονη πρωταθλήτρια δεν απέφυγε ορισμένα λαθάκια, όπως ένα βήμα προς τα εμπρός κατά την προσγείωσή της, αλλά έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα με την επιτυχημένη παρουσία της. 

Σήμερα, μάλιστα, οι Γάλλοι διοργανωτές έκαναν στη Μιλλούση την τιμή να ακουστεί ο «Ζορμπάς» την ώρα που εκτελούσε το πρόγραμμά της, ακριβώς όπως είχε συμβεί μία ημέρα νωρίτερα με τον Τσολακίδη. 

Μπροστά από την Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισαν οι Ιταλίδες Καρλότα Φερλίτο (14,300 β.) και Βανέσα Φεράρι (13,733 β.), ενώ εκτός μεταλλίων έμεινε η Ρωσίδα Ξένια Αφανάσιεβα (13,066 β.).

Πηγή :  sports.in.gr

Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...