30 Μαρ 2013

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!

Ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στο Βόλο για την κηδεία του Θανάση Νάκου και έτυχε θερμών επευφημιών από τον λαό που μόλις τον είδε ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Η παρουσία του ήταν ο ύστατος φόρος τιμής απέναντι στον φίλο και μάλιστα «στον υπουργό που δεν έγινε υπουργός επειδή ήταν τόσο χρήσιμος στις αρμοδιότητές του», όπως συνήθιζε να λέει για τον Θανάση Νάκο.........

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Θανάση Νάκο που έφυγε πριν από μερικές ημέρες. Πριν από μερικές ώρες μάλιστα, σε ένα ειδικό αφιέρωμα που έκανε το “Newsbomb.gr” στον μεγάλο πολιτικό από τη Μαγνησία προαναγγέλθηκε με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο όπου ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Ο κ. Καραμανλής το είπε και το έκανε. Πήγε στο Βόλο για να αποχαιρετήσει τον καλό φίλο και τον πολύτιμο συνεργάτη του. Μάλιστα, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την εκκλησία, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις λατρείας και επευφημιών προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

«Είσαι και θα είσαι ο ηγέτης μας», «Καραμανλή έλα πίσω», «Κώστα είσαι η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας», «Καλά να πάθουμε που δεν σε ακούγαμε» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου. Προς έκπληξη των ανδρών ασφαλείας μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ανταλλάξουν χειραψία, να αγκαλιάσουν και να ασπαστούν τον πρώην πρωθυπουργό.

Ψύχραιμος, ο κ. Καραμανλής προχώρησε με σεμνότητα προς τον ναό. Με ένα νεύμα παρακάλεσε όλους να σεβαστούν τον εκλιπόντα και να θυμηθούν το λόγο για τον οποίο βρέθηκαν εκεί. Αργότερα, πολλοί σχολίασαν ότι με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε σε όλους πώς πρέπει να τιμάται μια πολιτική και προσωπική φιλία.

Πώς σχολιάζεται η παρουσία Καραμανλή
Το σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση του κ. Καραμανλή θα συζητηθεί ιδιαιτέρως κι όχι μόνο από την τοπική κοινωνία στη Μαγνησία, αλλά κυρίως από τους «ηρακλειδείς» του πολιτικού συστήματος.

Σε μια συγκυρία πλήρους απαξίωσης προσώπων και πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο ο λαός δεν εκφράζει δυσφορία αλλά ενθουσιασμό και ελπίδα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν συγγνώμη επειδή το 2009 δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του. Ακόμα περισσότεροι ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν πόσο σεμνός και πόσο προσεκτικός είναι ο πρώην πρωθυπουργός ώστε να μην προκληθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Κάποιοι από τους πολιτικούς θυμήθηκαν ένα περιστατικό επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Λέγεται ότι όταν προετοίμαζε κάποιον ανασχηματισμό, μελετούσε σοβαρά την αναβάθμιση του εκλιπόντος Θανάση Νάκου. Τότε ήταν υφυπουργός Εσωτερικών και σκεφτόταν να τον αναβαθμίσει σε υπουργό και να τον μετακινήσει.

Ύστερα από μακρά συζήτηση που είχε με τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Καραμανλής πείσθηκε ότι ένας υφυπουργός σε ένα υπερυπουργείο, όπως ήταν τότε το Εσωτερικών, είχε τον χαρακτήρα, τις αρμοδιότητες και τη δουλειά ενός υπουργού. Γι’ αυτό και σε κάποια ανεπίσημη συζήτηση, ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον Νάκο: «Είσαι ένας υπουργός που δεν έγινες ποτέ υπουργός τυπικώς επειδή ήσουν τόσο απαραίτητος στη θέση σου».

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία και την αποχώρηση του κ. Καραμανλή, κάποια άλλα παλαιά στελέχη του κόμματος θυμήθηκαν αφήγηση του πρώην πρωθυπουργού για μία συζήτηση που είχε στην Πολιτεία με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικώς με το λαό, πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο λαός είναι σοφός και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε το αισθητήριό του» έλεγε ο Εθνάρχης.

Αυτό αποδείχθηκε με τη σημερινή αποθέωση…
Πηγή : newsbomb.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...