31 Μαρ 2013

Αποσπερίδα με μυθ-ιστορία και κοντσέρτα στη Λέσχη Παναγιώτη Κουσαθανά

Δυο από τα πέντε κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του L. van Beethoven (1770-1827): Το Τρίτο (1800) με τον πιανίστα François-René Duchable και το Ensemble Orchestral de Paris στη χρυσοποίκιλτη Βασιλική Όπερα του Λουδοβίκου ΙΔ΄ στις Βερσαλλίες, που σπανιότατα πλέον χρησιμοποιείται για συναυλίες (2003) ή ηχογραφήσεις, και το Τέταρτο (1806) με .......

τον πιανίστα Andreas Haefliger και την BBC Scottish Symphony Orchestra στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στη σειρά των γνωστών συναυλιών BBC Proms (2005). Σπουδαίες ερμηνευτικές στιγμές για σπουδαία έργα.

Προοιμιακά θα διαβαστεί απόσπασμα από τη μυθ-ιστορία "Ασύνταχτα μένουν τα δύσκολα", που γράφει τώρα ο Παναγιώτης Κουσαθανάς. Κι έτσι θα κλείσει και για εφέτος, για έκτη χρονιά, ο κύκλος των αποσπερίδων μας. 

Μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί και το συνολικό πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο αποσπερίδων 2013-2014, την έβδομη κατά σειρά, που θα ανακοινωθεί στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο της Στέγης.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας που συντέλεσε στο να περάσομε στη Μύκονο κι εφέτος έναν καρποφόρο και όμορφο χειμώνα. Καλή αντάμωση!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πιθανόν να υπάρξει άλλη μια εκτός προγράμματος αποσπερίδα στον χώρο της στέγης μας ή ίσως στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στα Ματογιάννια, για την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Η αποσπερίδα αυτή θα είναι αφιερωμένη στα νέα βιογραφικά στοιχεία (και όχι μόνον) για τον Μυκονιάτη αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη, στοιχεία που ήλθαν στο φως χάρη στις έρευνες του βιογράφου του κ. Γ. Ανωμερίτη.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
THE PANAYOTIS KOUSATHANAS LIBRARY
MUNICIPAL RESEARCH FOUNDATION ON CULTURE & TRADITION
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή
5.30΄ - 8.30΄ μ.μ.


Τηλέφ. 22890-22646
E-mail: biblpankous@gmail.com
http://paramilita.blogspot.com
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤ΄ (2012-2013)

(9/54) Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, 7 μ.μ. ακριβώς

Ευγενική χορηγία επικοινωνίας  Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...