30 Μαρ 2013

Οικοδομικές άδειες και απαλλοτριώσεις - εξπρές

Fast track διαδικασίες για την αδειοδότηση έργων ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και οικιστικής σημασίας - και κτιρίων άνω των 3.000 τ.μ .- αλλά και απαλλοτριώσεων προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.......
Ετσι, για τα προαναφερόμενα έργα που «άπτονται ειδικού ελέγχου ως προς τους όρους δόμησης», τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει πλέον η Κεντρική Υπηρεσία Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτιριακών Κανονισμών του ΥΠΕΚΑ, ενώ περιορίζεται ο ρόλος των περιφερειών. Κι αυτό γίνεται, προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος για την έκδοση και την έγκριση της άδειας δόμησης.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων προβλέπεται πριν από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης να γίνεται δημόσια πρόσκληση του Δημοσίου προς τον ιδιοκτήτη προκειμένου να συναινέσει στην εξαγορά του ακινήτου του από το Δημόσιο. Στόχος αυτής της ρύθμισης είναι επιτάχυνση της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων.

Αυτά, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα «Νέα»-newpost.gr, προβλέπονται σε τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Στο μεταξύ, ορίζεται στο 0,15 ο συντελεστής δόμησης για «τη χερσονησίδα Λαγονησίου Αττικής έτσι ώστε να επιτρέπεται η υλοποίηση του συμφωνηθέντος μεταξύ του επενδυτή και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο και σχετικών διοικητικών αποφάσεων».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...