30 Μαρ 2013

Η ουσία και η δύναμη της Αγάπης

Όλη η Δημιουργία στα ύψη και τα βάθη της στηρίχτηκε στις Δυνάμεις της Αγάπης.
Η Αγάπη είναι δύναμη-μια ενέργεια που έχει την ικανότητα να κάνει δουλειά-όσο και ουσία.......Η λέξη ουσία ερμηνεύεται στα λεξικά σαν «υλικό ή ουσία από την οποία φτιάχνονται πράγματα».
Ο κόσμος λοιπόν δεν δημιουργήθηκε μόνον από τη Δύναμη της Αγάπης, αλλά αποτελείται από την ίδια την ουσία της Αγάπης.
Αυτή η συνειδητοποίηση είναι μία διάσταση που λείπει από την ανθρώπινη κατανόηση της υλικής και πνευματικής πραγματικότητας.

Η Αγάπη είναι η δύναμη που δημιούργησε όλα όσα είναι και είναι η ίδια η «ουσία» από την οποία αποτελείται αυτό που είναι.
 
Η Αγάπη έχει ταυτότητα.

Έχει ένα όνομα που το έχουμε «ξεχάσει».
 
Οι ιερές γραφές, που τόσοι πολλοί σέβονται, αναφέρουν ότι «ο Θεός είναι αγάπη» πολύ λίγοι όμως αναγνωρίζουν ότι η Αγάπη είναι αυτό που είναι ο «Θεός».
Τα πάντα πλάστηκαν από Αυτή την Αγάπη και με Αυτή την Αγάπη και σε Αυτή την Αγάπη ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε, όπως και κάθε άλλη μορφή ζωής που λόγω της Αγάπης υπάρχει και άρα είναι «συγγενής» μας. 

Η σχέση των ανθρώπων με τη Γη με τις άλλες μορφές ζωής και του ενός με τον άλλον έχει χάσει την ισορροπία της εξαιτίας της άγνοιας αυτής της συνειδητοποίησης.

Παίρνουμε χωρίς να ρωτάμε και δεν δίνουμε τίποτα στη Γη σε αντάλλαγμα.

Αρνούμαστε ότι η Γη είναι η Μητέρα μας και όμως το φυσικό μας σώμα φτιάχτηκε από την ουσία της, σχηματίστηκε, τράφηκε και συντηρείται από αυτήν- όπως και των συγγενών μας. Υπάρχουμε όλοι χάρη στην Αγάπη.
Ο σαμάνος το γνωρίζει αυτό και δεν το αρνείται.
Όταν το παραδεχτούμε αυτό και αναγνωρίσουμε ότι εμείς, μαζί με τα άλλα ζωντανά πράγματα, είμαστε παιδιά της Γης και της χρωστάμε την ίδια μας την ύπαρξη, η σκέψη και η αντίληψή μας θα αλλάξει.
Το ίδιο και η στάση του ενός απέναντι στον άλλο.
Γιατί τι είμαστε; Είμαστε όλοι πλασμένοι από το ίδιο πράγμα-την Αγάπη.
Ποιον πολεμάμε λοιπόν;
Ποιον κοροϊδεύουμε;
Ποιον εκμεταλλευόμαστε και κλέβουμε;
Τον Εαυτό μας!
Κάτια Νικηφόρου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΥΛΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...