28 Μαρ 2013

Αμερικανοί δημοσιογράφοι για τον σκοτεινό κόσμο του ΟΠΑΠ. Οι καταγγελίες σοκ της Άννας Ζωηρού.

Από τον Φώτη Κόλλια
Σε βαρύτατες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την περίοδο του Τάκη Αθανασόπουλου, καθώς και για μεθοδεύσεις που αφορούν την πολύκροτη σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot για το νέο τεχνολογικό σύστημα, προχωρά η Άννα Ζωηρού η οποία εξεδιώχθη την προηγούμενη εβδομάδα από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ........
Με επιστολή, που κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην πρόεδρο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κα Ζωηρού υποστηρίζει πως το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ «(με τη συμφωνία όλων των μελών) είχε αναστείλει εδώ και πολλούς μήνες» την υπογραφή της νέας σύμβασης με την Intralot «προκειμένου να μη δεσμεύσει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ».

Η Αννα Ζωηρού εκφράζει την απορία της για το ποιος και πότε αποφάσισε να προχωρήσει η επίμαχη σύμβαση «παρόλο που ουδέποτε συζητήσαμε το θέμα αυτό στο Δ.Σ. επί προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου»!
Σε αντίστοιχες καταγγελίες προχωρά και για το διαγωνισμό για τη διαχείριση των Κρατικών Λαχείων και υποστηρίζει πως αρνήθηκε να συμφωνήσει σε κινήσεις του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ το αποτέλεσμα των οποίων ήταν, για παράδειγμα, «να απομείνει ένας μόνο υποψήφιος (σύμπραξη ΟΠΑΠ)».

Η κα Ζωηρού είχε διοριστεί στο ΤΑΙΠΕΔ επί πρωθυπουργίας Λ. Παπαδήμου και ήταν επιλογή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη την περίοδο που στήριζε την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια παρέμεινε στο Δ.Σ. του Ταμείου, αλλά καταψήφιζε σειρά αποφάσεων. Οπως γράφει στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο «ανεπισήμως» ότι υπήρξε απόφαση αντικατάστασής της. Υποστηρίζει πως «δεν μπορούσε να δεχτώ τη συστηματική παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και αντιδρούσα».

Προσθέτει πως δε μπορούσε να εγκρίνει «προσλήψεις «κολλητών» με μηνιαίες αποζημιώσεις της τάξεως των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που επιβάλλονται στους Ελληνες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Η Αννα Ζωηρού υποστηρίζει πως δε μπορούσε να συμφωνήσει «με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!».

Οπως αναφέρει, «πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ το χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς γι' αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων».

Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, πως η κα Ζωηρού είχε διαφωνήσει «στην αλλαγή των όρων που έγινε στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ αφού είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών, κάτι που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύει το πρώτο τεύχος του διαγωνισμού».

Η αλλαγή των όρων, όπως υποστηρίζει, «σκοπό είχε την ενίσχυση της συμμετοχής κάποιων υποψηφίων, αυτό όμως καταστρατηγεί κάθε έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης».
Link
ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το δημοσίευμα του Reuters και Αμερικανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Αθήνα και κάνουν έρευνα με θέμα τον αμαρτωλό Οργανισμό και τις σχέσεις διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικής εξουσίας. Το μεγάλο μπαμ δεν θα αργήσει να ακουστεί...
Από .......... kourdistoportocali
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...