23 Μαρ 2013

Τι να φορέσω σε γάμο, βαφτίσια, μπουζούκια, πρώτο ραντεβού

"Τι να φορέσω;" είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλές γυναίκες. Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να εξετάσουμε δύο παραμέτρους. Η πρώτη παράμετρος είναι το πού θέλουμε να πάμε; Το πού θέλουμε να πάμε παίζει τον πρώτο ρόλο, στο τι ρούχα είναι κατάλληλα να φορέσουμε. Η δεύτερη παράμετρος που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη για να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι να φορέσω" έχει να κάνει με το πως θέλετε να προβάλετε τον εαυτό σας. Θέλετε να έχετε ένα ντύσιμο που εκπέμπει κύρος ή μήπως θέλετε ρούχα που θα τραβήξουν τα βλέμματα των υπολοίπων; Θέλετε να γίνεται το επίκεντρο της εκδήλωσης ή μήπως θέλετε να είστε διακριτική; Όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο.....

Τι να φορέσω σε γάμο;
Ο γάμος είναι μια από τις πιο επίσημες εκδηλώσεις του ανθρώπου. Κατά κανόνα, όλες οι γυναίκες που είναι καλεσμένες σε έναν γάμο φορούν τα λεγόμενα "επίσημα ρούχα". Στην πραγματικότητα, ένας γάμος αποτελεί ένα μέρος στο οποίο η κάθε γυναίκα προσπαθεί να προβάλει το καινούριο της φόρεμα, τα καινούρια της παπούτσια, το νέο της χτένισμα, κ.τ.λ. 
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τότε πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε φορέματα maxi η midi. Τα φορέματα αυτά προσδίδουν έντονη προσωπικότητα στη γυναίκα και την κάνουν να φαίνεται εντυπωσιακή, πιο πολύ από κάθε άλλο φόρεμα. 
Μια πολύ καλή λύση είναι τα one shoulder φορέματα. Τα φορέματα αυτά ξεφεύγουν από το κλασικό στιλ της "πριγκίπισσας". Τα one shoulder φορέματα εκπέμπουν εκρηκτικό δυναμισμό ενώ όταν το φόρεμα είναι midi ή maxi θα σας προσδώσει ακαταμάχητη γοητεία. 
Μια άλλη επίσης πολύ καλή λύση είναι ένα φόρεμα με ελαφρώς αποκαλυπτικό ντεκολτέ. Το πολύ αποκαλυπτικά ρούχα δεν είναι κατάλληλα για γάμο διότι θα συγκεντρώσουν αρκετά αρνητικά σχόλια. Αν βέβαια είστε γυναίκα που δεν σας ενδιαφέρει τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι, τότε έχετε περισσότερες επιλογές. 
Αν είστε γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας και θέλετε να πάτε σε έναν γάμο, τότε ένα ταγιέρ είναι μια καλή επιλογή να φορέσετε. Αν είστε γυναίκα με καλλίγραμμο σώμα τότε τα φορέματα γραμμής Α είναι ότι πρέπει για εσάς. Αν από την άλλη έχετε κάποια παραπανίσια κιλά, τότε καλό είναι να επιλέξετε "ριχτά" φορέματα. 
Τι να φορέσω σε βαφτίσια;
Τα βαφτίσια είναι άλλη μια επίσημη εκδήλωση αλλά όχι τόσο επίσημη όσο ο γάμος, εκτός βέβαια και αν είστε η κουμπάρα, ή η μητέρα του παιδιού που βαφτίζεται. Για το λόγο αυτό μπορείτε να φορέσετε επίσημα μεν ρούχα αλλά πιο ανάλαφρα δε. Τα φορέματα με "πλούσιο" ντεκολτέ είναι μια καλή λύση όπως επίσης και τα εξώπλατα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και φορέματα κοντά ή συνολάκια με κάποια κοντή φούστα ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τις μεγάλες υπερβολές. 
Όχι στο σούπερ mini λοιπόν όταν πρόκειται για βαφτίσια. Άλλωστε δεν θα θέλατε να κολάσετε κανέναν μέσα σε ιερό χώρο έτσι δεν είναι; Αλλή μια καλή επιλογή για ρούχα που μπορείτε να φορέσετε σε βαφτίσια είναι τα one shoulder φορέματα (όπως και στους γάμους). Ότι και να επιλέξετε, το σημαντικό είναι να είναι ρούχα που σας ταιριάζουν και που αναδεικνύουν τα προσόντα σας και κρύβουν τις ατέλειές σας (όλες έχουμε ατέλειες).

Τι να φορέσω στα μπουζούκια;
Όταν πρόκειται για τα μπουζούκια, τότε η ερώτηση "τι να φορέσω" θα πρέπει να απαντηθεί με βάση το τι θέλετε να κάνετε στα μπουζούκια. Αν θέλετε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί χορεύοντας στην πίστα ξετρελαίνοντας το αντρικό κοινό, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα που τραβούν τα βλέμματα των αντρών και που εντυπωσιάζουν. 
Τα εξώπλατα, και τα φορέματα - συνολάκια με αποκαλυπτικό μπούστο είναι ορισμένες πολύ καλές επιλογές αν έχετε πλούσιο στήθιος. Αν έχετε καλλίγραμμα πόδια, τότε μπορείτε να επιλέξετε mini φορέματα ή συνολάκια με mini φούστες. Αν από την άλλη πλευρά δεν επιθυμείτε να γίνετε το επίκεντρο του μαγαζιού ωστόσο θέλετε να είστε πολύ κομψά ντυμένες, τότε μπορείτε να φορέσετε ένα maxi ή ένα midi, φόρεμα. Αν είστε γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας τότε το ταγιέρ είναι μια ακόμα επιλογή. 


Τι να φορέσω στο πρώτο ραντεβού;
Όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα που είναι πολύ ελκυστικά χωρίς όμως να είναι πάρα πολύ αποκαλυπτικά. Τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε στο πρώτο ραντεβού παίζουν καθοριστικό ρόλο ακόμα και στη γνώμη που θα σχηματίσει για εσάς. Οι midi φούστες είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά. Άλλωστε ο σκοπός είναι να κάνουμε τη φαντασία του να δουλέψει. 
Για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεται να τα βγάλετε όλα στη φόρα (σούπερ mini φούστες). Αν το κάνετε αυτό τότε θα σας περάσει για καμία πολύ εύκολη και πιθανόν να μην σας δώσει την πρέπουσα σημασία - βαρύτητα. Επίσης μπορείτε να φορέσετε ένα δερμάτινο παντελόνι το οποίο αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή. 
Όσον αφορά το πάνω μέρος του σώματος, μπορείτε να επιλέξετε ένα μπλουζάκι που αποκαλύπτει ελαφρώς το στήθος σας (αν έχετε πλούσιο στήθος) ή κανένα εξώπλατο (αν έχετε μικρό στήθος). 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...