29 Νοε 2014

Η κανέλα κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας

Η κανέλα είναι ένα θαυματουργό μπαχαρικό. Τα κύρια συστατικά της είναι φλαβονοειδή και πτητικά έλαια, ενώ είναι πολύ πλούσια πηγή μαγνησίου. Περιέχει επίσης μια σημαντικότατη ουσία.......
με την ονομασία ΜΗCP, η οποία σε σχετικές έρευνες βρέθηκε ότι μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα μας.

Πολύτιμο μπαχαρικό
Την αξία της κανέλας αποδεικνύουν γραπτές μαρτυρίες από τον 1ο μ.Χ. αιώνα, που αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια του συγκεκριμένου μπαχαρικού άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι. Μάλιστα έγιναν και πόλεμοι εξαιτίας της μεταξύ Ολλανδών, Πορτογάλων και Γάλλων για τη διεκδίκηση της Κεϋλάνης, η οποία κατά τον 17ο και 18ο αιώνες παρήγαγε αποκλειστικά και μόνο κανέλα.
Οι ιδιότητές της είναι: Θερμαντικές, αντισηπτικές, κατά των ελευθέρων ριζών.
Δοκίμασε το θερμαντικό σκραμπ αδυνατίσματος με κανέλα που προτείνει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά, για να αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα:

Υλικά:
1 κουταλιά κανέλα σκόνη
1 κουταλιά αλάτι
Μισή κούπα λάδι κισσού
 
Παρασκευή-εφαρμογή:
Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά και κάνεις μασάζ με το μείγμα στις περιοχές με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα για 4-5 λεπτά, μέχρι το δέρμα να πάρει ένα απαλό ερυθρό χρώμα. Ξεπλένεις με δροσερό νερό και σκουπίζεις.
Πηγή: goldenmag
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...