30 Νοε 2014

Τι κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (να το κάνουμε κι εμείς)

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δείχνουν σχεδόν πάντα χαρούμενοι, ενώ άλλοι είναι μες στη μουρμούρα και με το παράπονο στα χείλη; Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η διάθεσή μας δεν εξαρτάται από αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή, αλλά από το πώς ........
αντιμετωπίζουμε εμείς το κάθε τι που μας συμβαίνει (και είναι αυτό που έχουμε επιδιώξει να μας βρει!).

Να ζήσουμε όπως ζούν
Μπορούμε να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι έχοντας πιο συχνά ένα χαμόγελο στα χείλη; Φυσικά και μπορούμε, αν πάρουμε παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τη ζωή τους οι χαρούμενοι άνθρωποι, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες:

Έχουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και βγάζουν πάντα τα καλύτερα στοιχεία από τον εαυτό τους. Όχι πως δεν κάνουν λάθη, αλλά ακόμα και από αυτά μαθαίνουν και, όταν ξεμπερδεύουν, τα αφήνουν στο παρελθόν για να προχωρήσουν παρακάτω.

Αναζητούν τη χαρά και σχεδιάζουν τη ζωή τους έτσι ώστε να τους φέρνει χαρά. Δεν προσκολλώνται στη μιζέρια και την κακομοιριά. Αποφεύγουν καταστάσεις και ανθρώπους που θα τους δημιουργήσουν ψυχική κατάπτωση.

Μπορούν να είναι ευτυχισμένοι με αυτά που έχουν και δεν χάνουν το τώρα οραματιζόμενοι ένα διαφορετικό (καλύτερο;) αύριο. Αποφεύγουν να πουν «Αν είχα αυτό, θα…», «Αν μπορούσα να….».

Προσαρμόζονται στις καταστάσεις και δεν γκρινιάζουν όταν τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως θα ήθελαν. Και στα νέα δεδομένα αυτοί θα βρουν τη χαρούμενη πλευρά.

Επενδύουν σε πραγματικούς φίλους. Δεν κάνουν λυκοφιλίες, δεν τους ενδιαφέρουν οι ψεύτικες συναναστροφές. Οι καλοί φίλοι φορτίζουν με θετική ενέργεια τη ζωή τους κι αυτούς χρειάζονται και επιδιώκουν να έχουν δίπλα τους.

Ξέρουν να προσφέρουν αγάπη και βοήθεια χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Άλλωστε μέσα τους γνωρίζουν πως ό, τι δίνεις, αυτό τελικά επιστρέφει σε σένα (πολλαπλασιασμένο). Αν δίνεις χαρά και αγάπη, αυτά θα πάρεις πίσω. Συναισθήματα που είναι οι πραγματικοί θησαυροί της ζωής.

Πηγή : goldenmag.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...