29 Νοε 2014

Απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου; Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις καταφατικά...

Στέλλα Αργυρίου - Ψυχολόγος
Πριν αρχίσεις να ψωνίζεις πρόστυχα εσώρουχα και περίεργα αξεσουάρ για να κάνεις καλύτερη την σεξουαλική σου ζωή, τσέκαρε αν απαντάς θετικά στις παρακάτω ερωτήσεις...

1. Επικοινωνείς σωστά με τον σύντροφό σου;
Η επικοινωνία είναι από τα βασικότερα συστατικά μιας σχέσης που βοηθάνε στη σωστή εξέλιξή της και φυσικά είναι κάτι που αντανακλάται και στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού.

2.Έχεις αυτοεκτίμηση; Ο σύντροφός σου έχει;
Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα άτομα που δεν τα πηγαίνουν καλά με τον εαυτό τους είναι πολύ δύσκολο να αφεθούν, να χαλαρώσουν, να νιώσουν άνετα με τον εαυτό τους. Και η επαφή δύο ερωτικών συντρόφων χρειάζεται όλα τα παραπάνω. Τα κόμπλεξ και οι ανασφάλειες έχουν αρνητικές συνέπειες.

3. Απολαμβάνεις τη στιγμή;
“Η συναισθηματική αποδέσμευση είναι βασικό συστατικό του καλού σεξ” τονίζει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. “Δεν πρέπει να περιμένεις από το σεξουαλικό κομμάτι να σου φτιάξει ή να σου χαλάσει αυτό που ήδη έχεις. Δηλαδή, πολλές φορές το σεξ λειτουργεί καταλυτικά στο να στρώσει η σχέση... Αλλά για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις σωστά σεξ και να είσαι ικανοποιημένη πρέπει εκείνη τη στιγμή να μην περιμένεις τίποτα από αυτό, αλλά να απολαμβάνεις της στιγμή”.

4. Δίνεσαι απόλυτα;
“Όταν κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου πρέπει να είσαι δοσμένη σε αυτό” σημειώνει η ψυχολόγος. “Μερικές φορές, γυναίκες που έχουν πολλές ευθύνες μπορεί κατά τη διάρκεια της πράξης να σκέφτονται άλλα πράγματα που τις αγχώνουν. Όπως για παράδειγμα: άπλωσα το πλυντήριο;”. Τέτοιου τύπου σκέψεις μόνο κακό μπορεί να κάνουν στην ερωτική σου ζωή.

5. Έχεις αποβάλλει τις αρνητικές σκέψεις;
Στις εποχές που ζούμε, τα πράγμα στις σχέσεις είναι λίγο “περίεργα”. Και πολλές φορές λίγο “φλου”. Δεν ξέρεις ακριβώς αν αυτό που έχεις με τον άλλον είναι “σχέση”. “Στη φάση που δεν υπάρχει σχέση και είναι ασαφείς οι καταστάσεις δεν πρέπει να σκέφτεσαι: “άραγε τα κάνει αυτά μόνο με μένα;” γιατί αυτό στην πορεία σου χαλάει τα πάντα” εξηγεί η κ. Αργυρίου.

6. Ξεπερνάς τα “εμπόδια";
“Δεν πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Δεν πρέπει να περιμένεις να είσαι ξεκούραστη, να έχεις φτιάξει τα μαλλιά σου, να είσαι μακιγιαρισμένη, να έχεις φτιάξει ατμόσφαιρα”.

7. Ξέρει ο σύντροφός σου τι θέλεις;
Σύμφωνα με την ψυχολόγο “πολύ σημαντικό είναι να μιλάς, να ζητάς αυτό που θέλεις και να επικοινωνείς κατά τη διάρκεια του σεξ”.

8. Αποφεύγεις την γκρίνια;
“Μην περιμένεις την ώρα του σεξ για να λύσεις τα προβλήματά σου. Πολλές γυναίκες αφού τελειώσουν το σεξ αρχίζουν να λένε στον σύντροφό τους οτιδήποτε τις έχει ενοχλήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, της εβδομάδας... Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να τα συζητάτε. Μετά από αυτό, ο άντρας είναι πιο επιφυλακτικός προς τη γυναίκα που τον “πρήζει”. Και φυσικά αυτό επηρρεάζει την ερωτική ζωή του ζευγαριού”.
Το σεξ παύει να είναι happy hour και στο αντρικό μυαλό παίρνει αρνητική γεύση.

9. Νιώθεις οικειότητα με τον σύντροφό σου;
Σχέση σημαίνει γνωρίζω τον σύντροφό μου και νιώθω άνετα μαζί του. Δεν χωράνε μεταξύ μας οι παρεξηγήσεις. Με ξέρει, τον ξέρω και νιώθω ευχάριστα. Μαζί του είμαι ο εαυτός μου. Δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι κάτι που δεν είμαι.

10. Είσαι σταθερή στις επιλογές σου;
“Είναι σημαντικό να μην αλλάζεις συχνά ερωτικούς συντρόφους γιατί έτσι δεν μαθαίνεις ποτέ τον άνθρωπο που είναι παρτενέρ σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι σχέσεις που κρατάνε περισσότερο καιρό, κρατάνε γιατί ουσιαστικά έχεις μάθει τη χημεία του άλλου, τι του αρέσει και τι όχι. Ενώ αν πας με διαφορετικούς άντρες μέσα σε ένα χρόνο, φυσικά δεν ξέρεις κανέναν” τονίζει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.
Πηγή: tlife.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...