27 Νοε 2014

12 εκατ. Βρετανοί θα ταξιδέψουν το χειμώνα- το 43% σε προορισμούς με ήλιο

Τα Κανάρια Νησιά πρώτη επιλογή των Βρετανών τουριστών στους χειμερινούς προορισμούς με ήλιο
Ένας στους 5 Βρετανούς προγραμματίζει χειμερινές διακοπές κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ). Συνολικά υπολογίζεται......
ότι πάνω από 12 εκατομμύρια Βρετανοί θα ταξιδέψουν το χειμώνα.

Οι προορισμοί με ήλιο παραμένουν και φέτος η δημοφιλέστερη επιλογή τους, σημειώνοντας σταθερά αύξηση την τελευταία τριετία, αφού το ποσοστό των Βρετανών που θέλουν ήλιο και ήπιο κλίμα το χειμώνα αυξήθηκε φέτος στο 43%, από 40% πέρυσι και 39% το 2012.

Τα διαλείμματα στην πόλη αποτελούν τη δεύτερη χειμερινή επιλογή τους, με ποσοστό 35%, από 39% πέρυσι και 31% το 2012.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν φέτος και τα χειμερινά σπορ διακοπών, με ποσοστό 18% από 15% πέρυσι και 10% το 2010. κάτι που αποδίδεται στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Το υψηλότερο ποσοστό των Βρετανών που θα πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές εντοπίζεται στα άτομα ηλικίας 25-34 ετών (27%) και ακολουθούν οι άνω των 65 ετών (24%).

Από τους χειμερινούς προορισμούς με ήλιο δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών είναι τα Κανάρια Νησιά και ακολουθούν οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων της Τυνησίας και του Μαρόκου. Η Αντίγκουα, οι Μαλδίβες, το Μεξικό και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ήλιου μεγάλων αποστάσεων.

Στους προορισμούς citybreak και ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων αγαπημένοι προορισμοί των Βρετανών στην Ευρώπη είναι το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και η Βιέννη.

Οι διακοπές για χειμερινά σπορ είναι πιο δημοφιλείς στους νεότερους ταξιδιώτες ηλικίας 16-24 ετών, με το 39% αυτής της ηλικίας να σχεδιάζουν διακοπές σε resorts της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας, ενώ αναδυόμενοι προορισμοί για σκι στη Βρετανία είναι η Πολωνία, η Σλοβενία και η Βουλγαρία.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία Arkenford Ltd ( www.arkenford.co.uk ), που ειδικεύεται στις τάσεις των καταναλωτών στον τουρισμό και την αναψυχή.
Πηγή: tornosnews.gr
NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...