27 Νοε 2014

Γιατί το Facebook ζητά την ταυτότητά σας; Ποιοι θα διαγραφούν

Να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους ζητά το Facebook από πολλούς χρήστες. Η πολιτική του Facebook πλέον, εστιάζεται στο να μπλοκάρει.....
όλα τα προφίλ με ψευδώνυμο!!
«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού της ταυτότητάς σας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», ήταν το μήνυμα που έλαβαν χιλιάδες χρήστες, καθώς το Facebook εφαρμόζει νέα πολιτική και, πλέον, θεωρεί ψεύτικα τα προφίλ με ψευδώνυμο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την εν λόγω αλλαγή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες, αλλά και να διαγραφούν εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί.

Με βάση το μήνυμα του Facebook, για να «σώσουν» τον λογαριασμό τους, οι χρήστες με ψευδώνυμο καλούνται να στείλουν με e-mail ένα επίσημο έγγραφο με φωτογραφία, το οποίο πιστοποιεί την ταυτότητά τους. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να καλύψουν τα προσωπικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα για την ταυτοποίησή τους.

Πολλοί είναι οι χρήστες που δηλώνουν δυσφορία για την εν λόγω αλλαγή, ενώ το Σεπτέμβριο είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όταν το Facebook απενεργοποίησε λογαριασμούς και σελίδες χρηστών, μεταξύ των οποίων και κάποιων καλλιτεχνών, με την αιτιολογία ότι δεν χρησιμοποιούσαν τα πραγματικά τους ονόματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...