29 Νοε 2014

Υπουργείο Nαυτιλίας: Παραλίες για σκύλους με το νόμο

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν σύντομα να παίρνουν μαζί τους στην παραλία τα αγαπημένα τους ζώα, σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Nαυτιλίας......

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος των φιλόζωων - όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων που επισκέπτονται τη χώρα μας – ­ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής.

Τα κριτήρια
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σχετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο, σε συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού και μετά από σχετικές υποδείξεις των λιμενικών αρχών. Συγκεκριμένα προωθείται σχέδιο για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων παραλιών σε διάφορες περιοχές της χώρας που θα πρέπει να ανταπο0κρίνονται σε τρία κριτήρια: Να μην έχουν χαρακτηριστεί ή να μην πρόκειται να χαρακτηριστούν ως «πολυσύχναστες», να έχουν περιορισμένη έκταση για να είναι ελεγχόμενες και να υπόκεινται σε καθ' ολοκληρία εκμετάλλευση, δηλαδή να επιβάλλεται η καταβολή εισιτηρίου για την πρόσβαση σε αυτές. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οκτώ δήμοι έχουν προτείνει 19 παραλίες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση.
thetoc.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...