28 Νοε 2014

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον Παναγιώτη Κουσαθανά

Ο Μυκονιάτης Συγγραφέας, Λογοτέχνης και Ποιητής Παναγιώτης Κουσαθανάς θα βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Μετάλλιο του τομέα πολιτισμού (στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών) για το σύνολο........
του έργου του, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της 20ης Νοεμβρίου , στην ετήσια πανηγυρική τελετή της Ακαδημίας παρουσία πολιτικής ηγεσίας και των μελών της στις 19 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ , στην έδρα της στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Ο Παναγιώτης Κουσαθανάς είναι πρωτίστως ποιητής, που έχει εκδώσει αξιόλογα βιβλία για τον πολιτισμό και την ιστορία του γενέθλιου τόπου του, της Μυκόνου, όσο και για την ευρύτερη Ελλαδική πραγματικότητα για τα οποία και έχει βραβευτεί.

Η αναγνώριση από την Ακαδημία παραμένει η υψίστη τιμή. Ο Παναγιώτης Κουσαθανάς, συνεχίζει τον δρόμο των μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών με συνέπεια και εγκαρτέρηση. Τα τοπία είναι ατέλειωτα και βεβαίως τιμαλφή.

Ας αρκεσθούμε να συγχαρούμε τον Παναγιώτη Κουσαθανά θυμίζοντας τον Καρυωτακικό στίχο: "Η ποίηση εξακολουθεί να είναι το καταφύγιο που φθονούμε".
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...