29 Νοε 2014

SEA SPEED JET: Το νέο ταχύπλοο της Sea jets για τις Κυκλάδες- Δρομολόγια

Λύθηκε το μυστήριο σχετικά με το ταχύπλοο της SEAJETS που βρίσκεται στα ναυπηγεία Χαλκίδας. Το (ex EMERAUDE FRANCE**) που είναι αδελφάκι των MASTER JET και COSMOS JET, ήρθε....
ρυμουλκούμενο στην Ελλάδα στο τέλος Μαίου 2014. 

Το νέο όνομα του πλοίου είναι SEA SPEED** JET και θα δρομολογηθεί από Ραφήνα στις 07:45 προς Τήνο - Μύκονο -Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη. 
 
Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες, το όνομα έχει γραφτεί έστω και πρόχειρα στην πλώρη του ταχύπλοου. Το πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη σεζον και το πρώτο του δρομολόγιο. Τα δρομολόγια του ξεκινούν την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα που ακολουθεί. 
nautilia.gr 

**Νέο καταμαράν έρχεται στην ακτοπλοία;
Ένα ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο, τύπου καταμαράν, φαίνεται να ετοιμάζεται να κάνει το «ντεμπούτο» του στην ακτοπλοΐα καθώς σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny αγοράστηκε, για άγνωστη τιμή, από Έλληνες αγοραστές.

Πρόκειται το Superfast Cat (η φωτό του πλοίου είναι από το www.shipspotting.com) , το οποίο κατασκευάστηκε το 1990 στην Αυστραλία. Έχει μήκος 74 μέτρα και είναι αξιοσημείωτο ότι ήταν παροπλισμένο στο του Tilbury στην Αγγλία από τον Σεπτέμβριο του 2007.

Ως πλοιοκτήτης, σύμφωνα με το Equasis (τελευταία ενημέρωση 20/5), εμφανίζεται μια εταιρεία, με έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους ενώ είναι άγνωστο ακόμα ποια είναι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που το αγόρασε και φυσικά οι προθέσεις της για το πλοίο, στο οποίο θα πρέπει, μετά από 7 χρόνια ακινησία, να γίνει εκτεταμένη μετασκευή για να επανέλθει σε δρομολόγια.

Το Superfast Cat, που φέρει σημαία Μπαρμπάντος, αρχικά (1990- 1993) είχε ονομαστεί Sea Cat Τασμανία, στη συνέχεια seacat Calais (1993), Atlantic II (1993-2000) και Croazia Jet (2000-2002). Από το 2002 μετονομάστηκε σε France (2002-2005) και τελευταία σε Emeraude France πριν πάρει το όνομα, που διατηρεί μέχρι σήμερα.
pireas2day.gr - 24/05/2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...