2 Δεκ 2012

Εκτεταμένο φαινόμενο παράνομων μισθώσεων τουριστικών κατοικιών

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της παράνομης μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών και επαύλεων σε τουρίστες, προκαλώντας αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών φορέων, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα στείλουν στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές....
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες διατίθενται προς μίσθωση σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας που ορίζει την αστική μίσθωση για διάστημα άνω των 90 ημερών, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο τα νομίμως λειτουργούντα καταλύματα. 

Οι κατοικίες αυτές διατίθενται προς ενοικίαση σε τουρίστες χωρίς να καταβάλλονται οι αναλογούντες άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τα δημοτικά τέλη και άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις.

Η ΠΟΞ επισημαίνει ότι η δραστηριότητα αυτή αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την αδήλωτη εργασία, ενώ η παρακράτηση στο εξωτερικό εκ μέρους των ξένων μεσιτών υψηλού ποσοστού του ενοικίου ως μεσιτεία, στερεί τη χώρα μας από σημαντικά τουριστικά έσοδα.

Ο πρόεδροε της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Λεβέντης δήλωσε ότι θα στείλει στις εισαγγελικές αρχές φάκελο με 35 καταλύματα ξένων ιδιοκτητών στην περιοχή ευθύνης του που διαφημίζονται προς ενοικίαση τα τουριστικά καταλύματα σε δημοφιλείς ιστότοπους. Τα καταλύματα, συμπλήρωσε, ενοικιάζονται έναντι έως και 2.000 ευρώ την εβδομάδα.
 

Πηγή: news.kathimerini 
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...