15 Αυγ 2012

Φάρμακο: Σε ομηρία οι ασφαλισμένοι

Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) στα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας......

Σημειώνεται ότι ήδη μόνο τοις μετρητοίς πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και στη Φλώρινα. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, αποφασίζουν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τον κλάδο τους.

Ο Οργανισμός οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου) και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

«Αν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και καταβάλει στους φαρμακοποιούς χρήματα για τις συνταγές του Μαΐου, δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις από την πλευρά των φαρμακοποιών» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Νέες κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων από την 1η Σεπτεμβρίου για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο Π.Φ.Σ. την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε ετοιμότητα και οι γιατροί
Παράλληλα, τον Δεκαπενταύγουστο λήγει η προθεσμία που έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , Γεράσιμος Βουδούρης, για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί είναι 10 εκατ. ευρώ και αφορά στις αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων. 
Πηγή : zougla.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...